icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

2018

Vandaag

Webwinkels hardnekkig in de fout met teruggestuurde artikelen

Webwinkels lappen de regels voor retourzendingen nog steeds massaal aan hun laars. Dat blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond. Maar liefst 44% van de winkels ging in de fout.

Vandaag

Uitvaartbranche vaak schimmig over kosten

Bijna 90% van de uitvaartverzorgers wil geen vragen beantwoorden van de Consumentenbond over hun tarieven. Dat blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond onder 180 uitvaartondernemingen.

Gisteren

Aegon benadeelt klant met nieuwe hypotheekregels

Aegon Bank legt de regels voor het berekenen van boeterente bij het oversluiten van hypotheken structureel uit in het nadeel van de klant. Dat blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond.

13 april 2018

Opzegkosten schadeverzekeringen moeten verdwijnen

​​​​​​​Verzekeraars moeten stoppen met het rekenen van kosten voor het opzeggen van een verzekering. De Consumentenbond roept de verzekeraars op hun gedragscode hierop aan te scherpen. In een brief aan de Tweede Kamer vraagt de Consumentenbond om wettelijke maatregelen als actie uitblijft.

12 april 2018

Betaal niet voor TripEnjoy

De Consumentenbond ontvangt klachten over TripEnjoy, de zoveelste partij die telefonisch een onduidelijk reisaanbod verkoopt waarna een agressieve aanmaning volgt, ditmaal van incassobureau Prevent Interland. De Consumentenbond adviseert om niet te betalen.

12 april 2018

Consumenten willen kleurcodering op voorkant voedselverpakkingen

71% van de consumenten is voorstander van de invoering van een voedselkeuzelogo op de voorkant van levensmiddelen, blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond. Consumenten zijn het meest positief over voedselkeuzelogo’s die werken met verkeerslichtkleuren.

29 maart 2018

Autoverzekeraars hanteren loktarieven

Autoverzekeraars stunten met prijzen om nieuwe klanten binnen te halen, maar verhogen de premies daarna flink. De Consumentenbond waarschuwt voor deze loktarieven en vindt dat verzekeraars te veel vrijheid hebben in hun premiebeleid.

29 maart 2018

Pluimveevleesketen moet orde op zaken stellen

Misstanden in de pluimveevleesketen komen vaak voor, blijkt uit een risicoanalyse van de NVWA. De Consumentenbond roept de sector en de politiek op hun verantwoordelijkheid te nemen om de misstanden definitief uit te bannen.

27 maart 2018

Weer onvoldoende voor BelastingTelefoon

De BelastingTelefoon krijgt voor het zesde jaar op rij een onvoldoende van de Consumentenbond. Na onderzoek rond de jaarwisseling (4,8) kreeg het een herhaalonderzoek in maart. Cijfer: 5,4. Ver onder de maat, vindt de Consumentenbond.

26 maart 2018

Campagne risico-opslag werpt vruchten af

Steeds meer banken passen risico-opslagen op hypotheken aan als de verhouding schuld – woningwaarde tussendoor verandert. De banken luisteren hiermee naar de oproep van de Consumentenbond.

23 maart 2018

Samsung en Consumentenbond tegenover elkaar in rechtszaal

Maandag 26 maart is de rechtszaak. Inzet is het updatebeleid van de smartphonefabrikant.

12 maart 2018

Smartphone fabrikanten blijven hardnekkig achter met updates

Nog steeds krijgen veel Android smartphones te weinig software- en veiligheidsupdates, blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond.

8 maart 2018

Campagne Geen Gedoe Garantie afgerond

Ruim 300 bedrijven scharen zich achter Geen Gedoe Garantie, een initiatief van Thuiswinkel.org en de Consumentenbond, en beloven garantieafhandeling zonder problemen. Een succes.

7 maart 2018

Betaal niet voor VakantieGarant en DeReisPlanner

DeReisplanner en VakantieGarant doen telefonisch een onduidelijk aanbod voor een goedkope vakantie en sturen daarna een rekening. Niet betalen!

6 maart 2018

NPO Start-app privacyvriendelijker na kritiek

De NPO Start-app biedt gebruikers vanaf nu de keuze of ze hun internetgedrag willen laten volgen door adverteerders. Dit heeft de NPO aan de Consumentenbond laten weten nadat de Consumentenbond en Bits of Freedom op een snelle oplossing hadden aangedrongen.

6 maart 2018

ReimageTech maakt consumenten bang met nepproblemen

De Consumentenbond waarschuwt voor de malafide pc-scanner Reimage. Consumenten worden bang gemaakt met niet-bestaande computerproblemen en krijgen vervolgens een duur abonnement aangesmeerd.

2 maart 2018

Honderden bedrijven sluiten zich aan bij garantie-initiatief

Al meer dan 250 bedrijven hebben zich achter de Geen Gedoe Garantie geschaard. Het initiatief van de Consumentenbond en Thuiswinkel.org maakt zich sterk voor een betere afhandeling van garantieproblemen.

1 maart 2018

Opzeggen bij Postcode Loterij blijft een crime

Opzeggen bij de Postcode Loterij blijft erg lastig. Toezeggingen van de loterij om dit te vergemakkelijken zijn niet waargemaakt, zo blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond.

1 maart 2018

Steeds meer Nederlanders doen belastingaangifte zelf

65% van de Nederlanders vult dit jaar zelf de aangifte inkomstenbelasting in, blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond. Dit is iets meer dan het jaar hiervoor (64%).

28 februari 2018

Openstellen netwerk VodafoneZiggo goed voor consumenten

De Consumentenbond is blij met het voorstel van de Autoriteit Consument en Markt (ACM) om de vaste netwerken van KPN en VodafoneZiggo beide open te stellen voor andere partijen.


Zoek binnen de website

Vul een zoekterm in