icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

2018

24 december 2018

Consumentenbond blij met onderzoek naar openheid provisie

De Consumentenbond is blij met onderzoek naar of het wenselijk is om bemiddelaars van schadeverzekeringen te verplichten hun klanten actief te informeren over de provisie die zij ontvangen.

21 december 2018

Consumentenbond raadt twee babymatrasjes af

Babymatrassen Candide Sleep Safe en Mykko Angelcare scoren bijzonder slecht op veiligheid in de matrassentest van de Consumentenbond. Zij krijgen daarom het predicaat Afrader.

12 december 2018

Hygiënescore horeca moet toegankelijk blijven

De Consumentenbond roept de Tweede Kamer op de openbaarmaking van de inspectiegegevens van de horeca makkelijk toegankelijk te houden.

10 december 2018

Consumentenbond dreigt KLM met rechtszaak

​​​​​​​KLM moet onmiddellijk stoppen met haar no-showbeleid, waarmee ze reizigers onrechtmatig op kosten jaagt. Dat schrijft de Consumentenbond in een brief aan de luchtvaartmaatschappij.

7 december 2018

Rectificatie 7 december 2018 - 2 producten verwisseld bij test speelgoedslijm

Het populaire kinderspeelgoed slijm is niet altijd veilig, zeker niet voor kinderen onder de zes. De Consumentenbond testte 10 producten en 3 daarvan bevatten veel meer van de schadelijke stof boor dan is toegestaan.

7 december 2018

Banken frustreren voordeel soepelere NHG regels

Banken ontmoedigen consumenten die een bestaande hypotheek willen omzetten naar een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie.

5 december 2018

Ford krijgt toch gelijk in navigatiezaak

Het College van Beroep van de Stichting Reclame Code heeft de klacht van de Consumentenbond over Ford afgewezen. De Consumentenbond vindt dat de fabrikant consumenten onvoldoende informeert over oude kaarten in navigatiesystemen van nieuwe auto’s.

5 december 2018

Consumentenbond stapt naar toezichthouder om Ryanair

Luchtvaartmaatschappij Ryanair gaat niet in op de eis van de Consumentenbond om reizigers wiens vlucht ernstig vertraagd of geannuleerd is, te compenseren.

4 december 2018

ACM-boete Volkswagen om sjoemeldiesel blijft overeind

Volkswagen moet tóch de boete betalen die het van de ACM kreeg wegens misleiding. Het gaat om de verkoop van zogenaamde ‘sjoemeldiesels’ die als milieuvriendelijk werden verkocht, maar het niet waren.

3 december 2018

Elk jaar meer gedupeerden door autohuur buitenland

Het aantal klachten dat de Consumentenbond krijgt over autohuur in het buitenland neemt elk jaar toe. Ook de aard van de klachten wordt steeds ernstiger.

1 december 2018

Oproep: boycot producten met schadelijke hoeveelheid vitamine B6

Er zijn nog steeds tientallen producten te koop met een schadelijke hoeveelheid vitamine B6. De Consumentenbond roept op tot een boycot van deze preparaten.

30 november 2018

Consumentenbond wil meepraten over Preventieakkoord

Het Nationaal Preventieakkoord maakt het makkelijker voor consumenten om voor gezonde voeding te kiezen. De Consumentenbond wil hierover graag in gesprek met staatssecretaris Blokhuis.

30 november 2018

Paniek om aflossingsvrije hypotheek niet nodig

Uit onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat de meeste banken bereid zijn om een aflossingsvrije hypotheek na de einddatum te verlengen.

29 november 2018

Benu Apotheken accepteren toch cash

Apothekersketen Benu neemt toch nog contant geld aan. De apothekers kondigden eerder aan alleen nog pinbetalingen te accepteren, maar na contact met de Consumentenbond, trokken ze dat plan in.

28 november 2018

Zorgverzekeraars weer laat met contractering

Ook in 2018 hebben de 4 grote zorgverzekeraars de contractering van de ziekenhuizen niet op tijd rond. VGZ had op 26 november pas met 35% van de ziekenhuizen afspraken gemaakt en Zilveren Kruis met 51%.

28 november 2018

‘Providers pak ongebruikte data en belminuten niet af’

Telecomaanbieders moeten stoppen met het laten vervallen van ongebruikte data en belminuten. Dat schrijft de Consumentenbond in een brief aan de 10 grootste aanbieders.

27 november 2018

Gezamenlijke actie tegen Google

De Consumentenbond heeft bij de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) een klacht ingediend tegen Google. De techreus ontfutselt gebruikers van Android-smartphones de toestemming om hun locatie te gebruiken en dat is in strijd met de wet.

26 november 2018

Achmea wil niet praten over schikking woekerpolissen

​​​​​​​Achmea wil niet met de Consumentenbond en Vereniging Woekerpolis in gesprek over een compensatieregeling.

26 november 2018

Consumentenbond waarschuwt voor ‘december-nepshops’

De ‘december-nepshops’ zijn professioneel ogende webshops, die veel moeilijker te herkennen zijn dan ‘gewone’ nepshops. Vaak zijn ze voorzien van een KvK-nummer, een echt adres, een iDEAL-logo en een keurmerk.

23 november 2018

Black Friday prijzen niet spectaculair lager

De kortingen die winkeliers geven tijdens Black Friday zijn gemiddeld niet hoger dan op andere momenten in het jaar. Dat blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond.


Zoek binnen de website

Vul een zoekterm in