icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Van hypotheek tot verhuisdoos |

Stap voor stap naar je nieuwe huis.

icoon nieuw huis

Smalle vaatwassers getest

Nieuws | Normaal gesproken testen we vaatwassers met een standaard formaat. Dit keer testen we een aantal smalle vaatwassers. Met prima resultaten!
Irene la Faille
Irene la Faille

Expert Woning & Huishouden

Gepubliceerd op:  30 november 2016

Smalle vaatwasser

Wast en droogt prima

We testen 5 smalle vaatwassers, waarvan 3 vrijstaand en 2 inbouw. De inbouw en vrijstaande Siemens heeft ook een technisch gelijke Bosch-variant. Vooral de resultaten van de Bosch en Siemens vaatwassers zijn uitstekend! De was- en droogprestaties doen niet onder voor een normale vaatwasser. Bekijk alle testresultaten van alle goed verkrijgbare, smalle vaatwassers. 

Verbruik per wasbeurt

We meten het water- en energieverbruik per wasbeurt. Met zo’n 12 liter voor het hoofdprogramma, liggen ze mooi op het gemiddelde. Met energie zijn ze vrij zuinig. Maar per wasbeurt wordt er minder vaat schoon gewassen omdat er minder in de machine past. De programmaduur valt met iets minder dan 2 uur ook mee.

vaatwasser smal dichtMinder breed, minder vaat

Een standaard vaatwasser is 60 cm breed, een smalle vaatwasser 45 cm. Dit betekent dat er minder vaat in past. Vooral met grote pannen kan het wat passen en meten zijn. Voorheen konden er maximaal 9 couverts in smalle vaatwassers, de geteste smalle vaatwassers zijn allemaal geschikt voor 10 couverts. De modellen Bosch en Siemens hebben een lade voor het bestek, waardoor je de gehele onderste korf kunt gebruiken.

Voordelig?

De smalle vaatwassers zijn vooral voordelig in kastruimte. De aanschafprijs van de vaatwassers ligt niet bepaald laag. Zo kost de smalle inbouw van Bosch bijna €1000. Bekijk de recente prijzen in de vergelijker.

Lees meer over kleinere vaatwassers of het verschil tussen vrijstaand en inbouw