icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Smalle vaatwassers getest

Nieuws
|
Waar normaal gesproken standaard vaatwassers worden getest, was het nu tijd voor een aantal smalle. En wat blijkt? Er zitten toppers tussen!
Irene la Faille

Irene la Faille , Expert Woning & Huishouden Gepubliceerd op: 30 november 2016

Smalle vaatwasser

Wast en droogt prima

We testen 5 smalle vaatwassers, waarvan 3 vrijstaand en 2 inbouw. De inbouw en vrijstaande vaatwassers van Siemens heeft ook een technisch gelijke Bosch-variant. Vooral de resultaten van de smalle vaatwassers van Bosch en Siemens zijn uitstekend! De was- en droogprestaties doen niet onder voor een normale vaatwasser. Bekijk alle resultaten van de geteste smalle vaatwassersresultaten.

Verbruik per wasbeurt

We meten het water- en energieverbruik per wasbeurt. Met zo’n 12 liter voor het hoofdprogramma, liggen ze mooi op het gemiddelde. Met energie zijn ze vrij zuinig. Maar per wasbeurt wordt er minder vaat schoon gewassen omdat er minder in de machine past. De programmaduur valt met iets minder dan 2 uur ook mee.

vaatwasser smal dichtMinder breed, minder vaat

Een standaard vaatwasser is 60 cm breed, een smalle vaatwasser 45 cm. Dit betekent dat er minder vaat in past. Vooral met grote pannen kan het wat passen en meten zijn. Voorheen konden er maximaal 9 couverts in smalle vaatwassers, de geteste smalle vaatwassers zijn allemaal geschikt voor 10 couverts. De smalle vaatwassers van Bosch en Siemens hebben een lade voor het bestek, waardoor je de gehele onderste korf kunt gebruiken.

Voordelig?

De smalle vaatwassers zijn vooral voordelig in kastruimte. De aanschafprijs van de vaatwassers ligt niet bepaald laag. Zo kost de smalle inbouw van Bosch bijna €1000. Bekijk de recente prijzen van vaatwassers in de vergelijker.

Lees ook: 

Vond je dit artikel interessant?

Blijf per e-mail op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Ben je ingelogd op onze website en heb je de personalisatie cookies geaccepteerd? Dan combineren we je klikgedrag met je persoonlijke gegevens. Zo ontvang je e-mails die zijn afgestemd op jouw interesses. Afmelden kan altijd. Lees ook onze privacyverklaring.

Meer nieuws

Meer nieuws