! Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid en snelheid om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Professioneel getest!

De beste zonnebrand voor jou, door ons getest.

We testten zonnebrand met beschermingsfactor SPF 30 en SPF 50(+) in zowel spray- als lotionvorm. Welk merk biedt de beste bescherming, heeft goede ingrediënten en smeert ook nog fijn?

wasmachines-at-01x

We hebben 0 zonnebrandmiddelen getest

Laatste update van de test: 15 juni 2021
 • JuisteAankoop

  Professionele laboratoriumtest

  Onze onderzoekers testen elk zonnebrandmiddel uitgebreid. Dat gebeurt in een professioneel testlab.

 • Bekijk hoe wij testen

 • Miskoop

  Voorkom een miskoop

  Met onze test zie je in één oogopslag welk zonnebrandmiddelen goed zijn. Maar minstens zo belangrijk: je ziet ook welke je beter niet kunt kopen.

 • Onafhankelijk

  100% onafhankelijk

  Voor onze tests krijgen we geen geld van bedrijven of de overheid. We betalen de tests met een bijdrage van onze leden. Alleen zo kunnen we écht onafhankelijk onderzoek doen.

Wil je de test bekijken?

De eerste 7 dagen ben je gratis lid. Zeg je binnen die tijd op, dan betaal je niks.

Waarom is de test niet gratis?

Al lid? Log in en bekijk de test

3 highlights uit de test

Het meest gebruikte zonnebrandmiddel is er een met SPF 30 (lotion of spray). Deze is voor veel mensen en omstandigheden ook geschikt. Voor kinderen en mensen met een huid die zeer snel verbrandt kun je beter een zonnebrand kiezen met SPF 50 of SPF 50+ (lotion of spray). Lees meer over hoe wij zonnebrand testen.

 • highlite-zonnebrand-prijs-kwaliteit-200x200px

  1. Grote prijsverschillen

  Duurdere zonnebrand is niet altijd beter dan goedkopere. Er is een groot aanbod van anti-zonnebrandmiddelen, met grote verschillen in prijs. Een goede zonnebrand hoeft niet duur te zijn. Gebruik vooral een zonnebrand die je fijn vindt en voldoende beschermt. 

 • highlite-zonnebrand-gebruikersgemak-200x200px

  2. Lekker smeren

  Een aantal A-merken scoort meer dan een 8 voor gebruiksgemak, maar ook sommige huismerken krijgen een mooie 8- voor gebruiksgemak. Koop een zonnebrandmiddel dat je fijn vindt om te gebruiken. Dus een product dat je lekker vindt smeren, fijn op de huid vindt en lekker vindt ruiken. Dan is de kans groter dat je het ook daadwerkelijk voldoende gebruikt.

 • highlite-zonnebrand-ingredienten-200x200px

  3. Check de ingrediënten

  Sommige zonnebrandmiddelen bevatten dubieuze ingrediënten die we liever niet zien in verzorgingsproducten. Denk daarbij aan hormoonverstorende stoffen en/of allergenen, ingrediënten met een nadelig effect op het milieu en microplastics. Er zijn grote verschillen en dus verbetermogelijkheden voor fabrikanten. Lees meer over de milieuimpact van zonnebrand.

Nieuwsgierig naar de verschillen tussen zonnebrandmiddelen, als het om bescherming, smeerbaarheid, ingrediënten en gebruiksgemak gaat?

Word dan nu lid en krijg toegang tot de testresultaten van deze zonnebrandmiddelen, en alle andere producten die we testen.