icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Professioneel getest!

De beste zonnebrand met SPF 30 voor jou, door ons getest.

We testen elk jaar zonnebrandcrème met beschermingsfactor SPF 30 in zowel spray- als lotionvorm. Welk merk biedt de beste bescherming, bevat goede ingrediënten en smeert ook nog fijn?

predicaten groene keuze

Wij hebben zonnebrandmiddelen (spf 30) voor je getest

Jaarlijks testen wij zonnebrandmiddelen. Ze worden getest in een onafhankelijk lab op onder meer bescherming, gebruiksgemak en ingrediënten. Begin mei 2024 hebben we nieuwe zonnebrandmiddelen met SPF 30 getest.

 • JuisteAankoop

  Professionele laboratoriumtest

  Onze onderzoekers testen elk zonnebrandmiddel uitgebreid. Dat gebeurt in een professioneel testlab.

 • Miskoop

  Voorkom een miskoop

  Met onze test zie je in één oogopslag welke zonnebrandmiddelen goed zijn. Maar minstens zo belangrijk: je ziet ook welke je beter niet kunt kopen.

 • Onafhankelijk

  100% onafhankelijk

  Voor onze tests krijgen we geen geld van bedrijven of de overheid. We betalen de tests met een bijdrage van onze leden. Alleen zo kunnen we écht onafhankelijk onderzoek doen.

Benieuwd naar de testresultaten?

Geen lid? Geen probleem. Maak gratis kennis en bekijk direct de testresultaten.

3 highlights uit de test

Het meest gebruikte zonnebrandmiddel heeft SPF 30 (lotion of spray). Deze is voor veel mensen en omstandigheden geschikt. Maar welke zonnebrandcrème met SPF 30 is het best? Wij hebben er meer dan 15 voor je getest. Bekijk de test en lees meer over hoe wij zonnebrand testen.

 • highlite-zonnebrand-prijs-kwaliteit-200x200px

  1. Duur is niet altijd beter

  Duurdere zonnebrand is niet altijd beter dan goedkopere. Er is een groot aanbod van middelen met grote verschillen in prijs. Een goede zonnebrand hoeft niet duur te zijn. Gebruik vooral een zonnebrand die je fijn vindt en voldoende beschermt. 

 • highlite-zonnebrand-gebruikersgemak-200x200px

  2. Lekker smeren

  Een aantal A-merken scoort meer dan een 8 voor gebruiksgemak, maar ook sommige huismerken krijgen een mooie 8- voor gebruiksgemak. Koop een zonnebrandmiddel dat je fijn vindt om te gebruiken. Dus een product dat je lekker vindt smeren, fijn op de huid vindt en lekker vindt ruiken. Dan is de kans groter dat je het ook daadwerkelijk voldoende gebruikt.

 • highlite-zonnebrand-ingredienten-200x200px

  3. Verdachte ingrediënten

  Sommige zonnebrandmiddelen bevatten dubieuze ingrediënten die we liever niet zien in verzorgingsproducten. Denk daarbij aan hormoonverstorende stoffen en/of allergenen, ingrediënten met een nadelig effect op het milieu en microplastics. Er zijn grote verschillen en dus verbetermogelijkheden voor fabrikanten. Lees meer over de milieu-impact van zonnebrand.

Nieuwsgierig naar de verschillen tussen zonnebrandmiddelen? Bijvoorbeeld als het om bescherming, smeerbaarheid, ingrediënten en gebruiksgemak gaat?

Word dan nu lid en krijg toegang tot de testresultaten van deze zonnebrandmiddelen, en alle andere producten die we testen.

Nooit meer een miskoop

Al 420.000 leden maken slimme keuzes, wat doe jij?
Bespaar 10%
 • Kies & Koop

  5,25per maand

  Met Kies & Koop zie je direct welke producten het best beoordeeld zijn en maak je met gemak de juiste keuze.

  De belangrijkste voordelen

 • Meeste waarde
  Volledig & Vertrouwd

  9,25per maand

  Het meest complete lidmaatschap. Best beoordeelde producten en hulp bij financiële en juridische vragen.

  De belangrijkste voordelen

Onze lidmaatschappen zijn maandelijks opzegbaar. Wil je de papieren Consumentengids ontvangen? Voeg 'm toe in de volgende stap.

Sandra grijs achtergrond 900x900Sandra Molenaar

Directeur Consumentenbond

'Wat je ook wilt kopen, keuze is er genoeg. Maar de juiste keuze maken is vaak moeilijk. Wij bieden je gemak en zekerheid en deze combinatie maakt ons uniek. Een voorbeeld hiervan zijn onze uitgebreide producttests. Deze doen we in laboratoria onder leiding van deskundigen. We ontvangen hiervoor geen geld van bedrijven of overheden. Zo krijg jij 100% betrouwbare en onafhankelijke testinformatie.'

Onze producttests kosten natuurlijk wel geld. Om ze te kunnen blijven uitvoeren, hebben we jouw steun nodig. Sluit je ook bij ons aan en word lid.

Icoon award T 1200x500

Al meer dan 420.000
tevreden leden