icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

De zorgverzekeringskaart: wat vind jij?

Nieuws
|
Zorgverzekeraars introduceerden dit jaar de zorgverzekeringskaart. Deze kaart moet duidelijkheid bieden over de belangrijkste kenmerken van een polis en wordt bij elke basisverzekering gepresenteerd. Wij zijn benieuwd naar jouw mening over dit hulpmiddel.
fauve panis

Fauve Panis   Expert Voeding & GezondheidGepubliceerd op:1 december 2016

Zorgvragenlijst

Makkelijk vergelijken

De introductie van de zorgverzekeringskaart is een reactie op het initiatief van de Consumentenbond en de Patiëntenfederatie Nederland (voorheen NPCF). Zij kwamen eind vorig jaar naar buiten met het idee voor een polisprofiel: een uniform hulpmiddel om informatie over je zorgverzekering duidelijker op een rij te krijgen en verzekeringen onderling gemakkelijker te kunnen vergelijken.

De Consumentenbond en Patiëntenfederatie Nederland hebben zorgverzekeraars gevraagd een dergelijk profiel te gaan gebruiken. Dat doen zij nu met hun eigen versie van het polisprofiel: de zorgverzekeringskaart. Deze zorgverzekeringskaart is nu beschikbaar voor alle basisverzekeringen. Volgens ons een goede start voor beter inzicht in de polisvoorwaarden.

Wat vind jij?

Heb jij de zorgverzekeringskaart weleens gezien? En heeft het je geholpen? Met jouw mening over de zorgverzekeringskaart help je ons deze nog verder te verbeteren.

Geef je mening in onze vragenlijst.

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.