icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Autoverzekering afsluiten

Wil je een goede en voordelige autoverzekering online afsluiten? Met de Autoverzekering Vergelijker van de Consumentenbond ontdek je snel hoeveel je kunt besparen. Met onze onafhankelijke vergelijker staat jouw belang voorop. Je kunt veel autoverzekeringen direct afsluiten.
Erik Snitselaar-280x280px

Erik Snitselaar   Expert autoverzekeringenBijgewerkt op:16 juni 2023

Autoverzekering vergelijker stel

Hoe snel kan ik een autoverzekering afsluiten?

Weet jij al hoe je je auto verzekerd wilt hebben? Vul dan direct je gegevens in en vergelijk welke autoverzekeringen het beste passen in jouw situatie. Binnen een paar minuten vergelijk je. Je kunt in veel gevallen ook direct een autoverzekering aanvragen en online afsluiten. Je hebt dan voorlopige dekking tot nader bericht van de autoverzekeraar.

Hulp nodig bij het kiezen van een autoverzekering?

Twijfel je welke dekking het beste bij jouw situatie past? De leeftijd, maar ook je woonadres en autowaarde wegen mee. En heb je voldoende geld achter de hand om grote schades zelf te kunnen betalen of juist niet? Maak een goede afweging en kies de juiste autoverzekering. Wij helpen je hierbij met onze keuzehulp. Geef antwoord op een aantal korte vragen en wij geven je een advies. 

Opzeggen oude autoverzekering

Ga je een nieuwe autoverzekering online afsluiten, vergeet dan niet je huidige verzekering op te zeggen. Om op te zeggen, kun je onze voorbeeldbrief 'Opzegging schadeverzekering' gebruiken. Leden van Geld & Recht en Volledig & Vertrouwd kunnen de brief gratis downloaden.

Let op: check vóór het aanvragen van een polis eerst bij de oude verzekeraar wanneer je kunt opzeggen. Vraag ook na hoeveel schadevrije jaren je na opzeggen meekrijgt. Dit is van grote invloed op de premie en positie op een bonus-malusladder van de nieuwe verzekeraar.

Jaarlijks vergelijken en online afsluiten

Wanneer je een verzekering hebt afgesloten, is het slim om jaarlijks je autoverzekering te vergelijken. Ook is het goed om te kijken of de dekking volstaat. Een oudere auto allrisk verzekeren is vaak onnodig duur. In dat geval kun je de verzekering beter tussentijds verlagen of overstappen naar een andere verzekeraar.

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.