icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

ING verlaagt limiet voor rood staan niet

Nieuws
|
Alle kredieten vanaf €250 en met een looptijd van langer dan een maand worden sinds 1 december 2016 geregistreerd bij het BKR. Wie geen BKR-registratie wilt, kan 'rood staan' opzeggen of zijn limiet verlagen tot een bedrag onder de €250. Dit laatste kan bij lang niet alle banken. 
Ingrid Zuurmond

Ingrid Zuurmond , Expert Geld & Verzekering Gepubliceerd op: 24 februari 2017

BKR reigstratie betaalrekeningen

De Consumentenbond vroeg banken de limiet voor rood staan te verlagen, zodat consumenten die geen BKR-registratie willen toch gebruik kunnen maken van deze faciliteit, omdat ze bijvoorbeeld incidenteel rood staan. Rood staan zonder BKR-registratie is bij sommige banken (ABN Amro, ING, Rabobank en Triodos Bank) namelijk niet mogelijk.

Opzeggen krediet enige optie

Alleen ING gaf aan de mogelijkheid te onderzoeken, maar past het uiteindelijk helaas niet aan. De enige manier om geen registratie te krijgen blijft dus je kredietfaciliteit opzeggen. Dit geldt ook voor klanten van ABN Amro, Rabobank en Triodos Bank.

Bij ASN (€200), RegioBank en SNS (beide €100) is het wél mogelijk je limiet te verlagen naar een bedrag onder de €250.

 

Lees meer:

Vond je dit artikel interessant?

Blijf per e-mail op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Ben je ingelogd op onze website en heb je de personalisatie cookies geaccepteerd? Dan combineren we je klikgedrag met je persoonlijke gegevens. Zo ontvang je e-mails die zijn afgestemd op jouw interesses. Afmelden kan altijd. Lees ook onze privacyverklaring.

Vergelijk betaalrekeningen