icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Nieuw 50 eurobiljet

Nieuws
|
Sinds afgelopen dinsdag is er een nieuw 50 eurobiljet in omloop. Het nieuwe geldbriefje is feller gekleurd, is gemaakt van duurzaam papier en heeft betere echtheidskenmerken. Oude biljetten blijven geldig en worden pas bij beschadiging uit de roulatie gehaald.
Kirsten van Loon

Kirsten van Loon , Expert Geld & Verzekering Gepubliceerd op: 6 april 2017

nieuwe-50-euro-biljet

Hoe herken je het nieuwe biljet?

Net als het nieuwe 20 eurobiljet is het nieuwe 50 eurobiljet beter beveiligd om vervalsing tegen te gaan. In 2016 waren volgens De Nederlandsche Bank (DNB) in Nederland 47.200 valse bankbiljetten onderschept. De briefjes van €20 en €50 zijn favoriet onder de vervalsers.

De nieuwe echtheidskenmerken:

  • Portretraampje met een hologram van mythische figuur Europa
  • Voelbare inktlijnen
  • Smaragdgroen oplichtend cijfer 50 als je het bankbiljet kantelt

Praat mee

Contant geld wordt steeds minder gebruikt. Vind jij dat contant betalen moet blijven? Laat een reactie achter in onze community.

Bron: ECB

Lees meer:

Vond je dit artikel interessant?

Blijf per e-mail op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Ben je ingelogd op onze website en heb je de personalisatie cookies geaccepteerd? Dan combineren we je klikgedrag met je persoonlijke gegevens. Zo ontvang je e-mails die zijn afgestemd op jouw interesses. Afmelden kan altijd. Lees ook onze privacyverklaring.

Vergelijk betaalrekeningen