icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Archief campingbedje

Hier vind je alle eerder verschenen artikelen binnen Campingbedjes.


2023

22 september 2023

Babynestjes geen veilige slaapplaats

Babynestjes zijn geen veilige slaapplaats voor je baby. Dat komt onder andere door onderdelen die gevaarlijk kunnen zijn. Dat blijkt uit onderzoek van de Deense consumentenbond.

6 juli 2023

Pas op voor onveilige campingbedjes

Van de campingbedjes die wij onderzochten, kregen er 15 een (dikke) onvoldoende. Daarvan zijn 5 bedjes zelfs zo onveilig dat we ze afraden.

2021

Nieuws | 1 april 2021

'Kwart kinderbedjes zeer onveilig'

In een onderzoek naar 20 baby- en peuterbedjes heeft de Nederlandse Voedsel- en Waren Autoriteit (NVWA) bij 5 bedjes ‘ernstige veiligheidsrisico’s’ gevonden. De verkoop van deze bedjes is verboden.

2020

5 november 2020

Gebruikstips voor je campingbedje

Heb je eenmaal een campingbedje uitgekozen en aangeschaft, let dan op de volgende punten. Zo kun je een campingbed veilig gebruiken.

Nieuws | 6 maart 2020

VidaXL kinderwagen uit de handel na test

VidaXL heeft naar aanleiding van enkele resultaten uit de Consumentenbondtest zijn kinderwagen uit de verkoop gehaald.

2019

Nieuws | 29 mei 2019

Afrader: campingbedje Easyfold van Kekk onveilig

Het campingbedje Easyfold van fabrikant Kekk is onveilig en gaat te snel kapot. Daarom raadt de Consumentenbond het gebruik van dit bedje af. De fabrikant en de NVWA zijn geïnformeerd over de geconstateerde gebreken.

Nieuws | 28 mei 2019

Campingbedjes getest: 1 afrader

Wij hebben 8 nieuwe campingbedjes getest. De meeste doorstonden onze tests goed. Maar eentje faalde op verschillende punten. Hij ging kapot en is onveilig.

26 februari 2019
26 februari 2019

2018

Nieuws | 5 juni 2018

Splinternieuwe babymatrassentest

De babymatrassentest van de Consumentenbond is helemaal vernieuwd. Reden is de komst van een nieuwe Europese veiligheidsnorm. Sommige matrasjes krijgen hierdoor een dikke onvoldoende.

Nieuws | 26 maart 2018

Tijdelijk geen Beste Koop babymatrassen

Er is een nieuwe veiligheidsnorm voor babymatrassen. Daarom verandert onze test en hebben we tijdelijk geen Beste Koop en Beste uit de Test babymatrassen.

16 februari 2018

Een veilig campingbedje kopen

Bij de aankoop van een campingbedje staat veiligheid voorop. Op een aantal zaken kun je zelf letten bij aankoop van een campingbedje.

Nieuws | 2 februari 2018

Hema roept ledikantdekentjes terug

Hema roept twee van zijn ledikantdekentjes terug. Er kunnen stiksels van losraken.

2017

13 september 2017

Accessoires voor een campingbedje

Campingbedjes kun je kopen met een bodemverhoger, wielen of een kruipluik. Er zijn ook extra's zoals een tweede matras of een commodeblad. Sommige accessoires kunnen onveilig zijn.

Nieuws | 11 september 2017

Helft geteste campingbedjes gaat kapot

We hebben 12 campingbedjes uitgebreid in ons lab getest. Maar liefst de helft is op 1 of meer onderdelen kapot gegaan. Ook voldoen sommige bedjes niet aan de veiligheidsnormen.

4 september 2017

Extra matras: extra risico

Gebruik je een campingbed met extra matras omdat het basismatras dun of hard is? Wij raden het af voor baby's. Een extra matras betekent extra veiligheidsrisico's.

31 augustus 2017

Hoe wij campingbedjes testen

Wij hebben campingbedjes getest van 29 merken. Lees hoe wij de bedjes hebben getest en hoe we tot onze testresultaten zijn gekomen.

26 juli 2017

Archief campingbedje

Hier vind je alle eerder verschenen artikelen binnen Campingbedjes.

26 juli 2017

Campingbedje kopen: waar let je op?

Een ideaal campingbed klap je simpel uit en neem je makkelijk mee. Maar het allerbelangrijkste is dat een campingbed veilig is voor je kind. Daarom doen wij strenge veiligheidstests.


Zoek binnen de website

Vul een zoekterm in