icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Professioneel getest!

De beste combimagnetron voor jou, door ons getest

Welke combimagnetron ontdooit, verwarmt, grilt en bakt het best en is handig in gebruik? Wij hebben het voor je uitgezocht. Door zelf de combimagnetrons grondig te testen. Zo kunnen we je een betrouwbaar advies geven.

predicaten

Wij hebben combimagnetrons voor je getest

Laatste update van de test: 4 augustus 2023
 • JuisteAankoop

  Professionele laboratoriumtest

  Onze onderzoekers testen elke magnetron uitgebreid. Dat gebeurt in een professioneel testlab. Nieuwsgierig hoe dit werkt? Bekijk het filmpje.

 • Miskoop

  Voorkom een miskoop

  Met onze test zie je in één oogopslag welke magnetrons goed zijn. Maar minstens zo belangrijk: je ziet ook welke je beter niet kunt kopen.

 • Onafhankelijk

  100% onafhankelijk

  Voor onze tests krijgen we geen geld van bedrijven of de overheid. We betalen de tests met een bijdrage van onze leden. Alleen zo kunnen we écht onafhankelijk onderzoek doen.

Benieuwd naar de testresultaten?

Geen lid? Geen probleem. Maak gratis kennis en bekijk direct de testresultaten.

3 highlights uit de test

Wij testen zowel vrijstaande als inbouwcombimagnetrons met een heteluchtfunctie en meestal ook een grill. Sommige hebben zelfs een stoomfunctie. We beoordelen alle functies afzonderlijk, maar ook de verschillende combinaties. Lees meer over hoe wij combimagnetrons testen.

 • beste-magnetrons-200x200-1-automatisch-of-handmatig

  1. Automatische of handmatige instellingen

  Soms is het handig om automatisch de juiste instelling voor een gerecht te kunnen kiezen. Maar je kunt de magnetron ook handmatig instellen. We testen met zowel de automatische programma’s als met de handmatige instellingen. Uit de test blijkt dat je de automatische programma’s beter kunt negeren.

 • beste-inbouw-combimagnetrons-200x200-1-geen-haast

  2. Opwarmen

  Waarvoor wordt een magnetron het vaakst gebruikt? Om even snel iets op te warmen natuurlijk. Vreemd genoeg is juist opwarmen een zwak punt bij veel magnetrons uit de test. Vooral het gelijkmatig verspreiden van de hitte is een probleem: soms is er meer dan 20 °C verschil. Ook de opwarmsnelheid laat te wensen over. 

 • beste-inbouw-combimagnetrons-200x200-3-effe-kijken

  3. Even kijken

  Het kan ineens hard gaan bij het opwarmen in de magnetron. Maar wie even door het ruitje wil controleren of de melk nog niet overkookt, komt bij veel magnetrons bedrogen uit. Bij meer dan de helft zie je weinig tot niets door het ruitje, blijkt uit de test. De zichtbaarheid door het ruitje beoordelen we bij elke magnetron apart.

Nieuwsgierig naar de verschillen tussen combimagnetrons op deze en nog veel meer punten? En welke de beste is?
Word dan nu lid en krijg toegang tot de testresultaten van combimagnetrons en alle andere producten die we testen.

Voorkom een miskoop

Als lid weet jij wat de beste combimagnetron is. Word lid!
Bespaar 10%
 • Kies & Koop

  5,- per maand

  Met Kies & Koop zie je direct welke producten het best beoordeeld zijn en maak je met gemak de juiste keuze.

  De belangrijkste voordelen

 • Meeste waarde
  Volledig & Vertrouwd

  9,- per maand

  Het meest complete lidmaatschap. Best beoordeelde producten en hulp bij financiële en juridische vragen.

  De belangrijkste voordelen

Onze lidmaatschappen zijn maandelijks opzegbaar. Wil je de papieren Consumentengids ontvangen? Voeg 'm toe in de volgende stap.
Sandra Molenaar

Sandra Molenaar

Directeur Consumentenbond

Wat je ook wilt kopen, keuze is er genoeg. Maar de juiste keuze maken is vaak moeilijk. Wij bieden je gemak en zekerheid en deze combinatie maakt ons uniek. Een voorbeeld hiervan zijn onze uitgebreide producttests. Deze doen we in laboratoria onder leiding van deskundigen. We ontvangen hiervoor geen geld van bedrijven of overheden. Zo krijg jij 100% betrouwbare en onafhankelijke testinformatie.

 

Onze producttests kosten natuurlijk wel geld. Om ze te kunnen blijven uitvoeren, hebben we jouw steun nodig. Sluit je ook bij ons aan en word lid.