icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Van hypotheek tot verhuisdoos |

Stap voor stap naar je nieuwe huis.

icoon nieuw huis

De beste combimagnetron

Sinds juli 2016 testen wij vrijstaande en inbouw-combimagnetrons met een magnetron- oven- en grillfunctie. Daarbij letten we vooral op de prestaties bij het ontdooien, opwarmen, grillen en bakken van allerlei gerechten, maar ook op zaken als veiligheid en gebruiksgemak. Ontdek welke apparaten de predicaten Beste uit de Test en Beste Koop verdienen.


 • beste category magnetron inbouw

  Bij het testen van combimagnetrons letten we op prestaties, veiligheid en gebruiksgemak. Twee inbouw-combimagnetrons zijn Beste uit de test. Eén daarvan is een stuk goedkoper dan de andere, en wordt daarmee tegelijk Beste koop. 

  Beste uit de Test &  Beste Koop

  Testoordeel 7,3 Vanaf € 536,-


  Beste uit de Test

  Testoordeel 7,3 Richtprijs € 1.100,-


 • beste category magnetron vrijstand

  Bij onze test combimagnetrons letten we op onder andere de prestaties, gebruiksgemak en veiligheid. In maart 2017 testen we een nieuwe partij vrijstaande combimagnetrons. De Beste uit de test is meer dan twee keer zo duur als de Beste koop, terwijl de Beste koop maar een fractie lager scoort. Bij enkele combi's wordt het deurtje veel te heet.

  Beste uit de Test

  Testoordeel 7,5 Vanaf € 359,-


  Beste uit de Test

  Testoordeel 7,5 Vanaf € 382,-


  Beste uit de Test

  Testoordeel 7,5 Vanaf € 399,-


  Beste Koop

  Testoordeel 7,4 Vanaf € 139,-


De best geteste magnetrons

Top 3 aandachtspunten uit de magnetrontest

 1. Prijs: er zijn grote verschillen in prijs tussen inbouw- en vrijstaande magnetrons. De gemiddelde prijs van de geteste inbouwmagnetrons is ruim €600, die van de vrijstaande combimagnetrons nog geen €250.
 2. Oppervlaktetemperaturen: bij de inbouwmodellen wordt de buitenkant niet te heet, maar bij enkele vrijstaande modellen wordt het deurtje gloeiend heet tijdens het gebruik van de ovenfunctie. 
 3. Functies: alle combimagnetrons in onze test hebben een magnetron- oven- én grillfunctie. Steeds meer apparaten kunnen ook nog stomen. Gezond en makkelijk.

Hoe wij testen

Sinds juli 2016 testten we vrijstaande én inbouwcombimagnetrons van merken als Siemens, Whirlpool, Sharp en Samsung. Bij het testen letten we op vele aspecten. De prestaties zijn daarbij het belangrijkst. Je eten moet namelijk snel, maar ook goed verwarmd worden én lekker zijn. Ook testten we het energieverbruik, gebruiksgemak en geluid. De meeste magnetrons komen redelijk tot goed uit de test, maar sommige vrijstaande modellen worden te heet aan de buitenkant. Wil je weten welke magnetrons het beste scoren? Bekijk de testresultaten van de magnetrontest.

Onafhankelijk onderzoek

Wij testen producten en diensten onafhankelijk, daardoor kun je op ons advies volledig vertrouwen. Het onderzoek dat wij doen betalen wij van de contributie van onze leden. Wil je dat wij onafhankelijk onderzoek kunnen blijven doen? Sluit je aan bij de Consumentenbond. Je bespaart daarbij tot honderden euro's per jaar en profiteert van vele voordelen!

Beste Silver Promo Magnetron