icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Van hypotheek tot verhuisdoos |

Stap voor stap naar je nieuwe huis

icoon nieuw huis

Koolmonoxide-melder Elbes CO-STOP onveilig

Nieuws | Weer een terugroepactie van een Koolmonoxidemelder. Deze keer gaat het om de CO-melder CO-STOP van het merk Elbes. Het risico bestaat dat de CO-melder niet tijdig alarm slaat en waardoor het gevaar dreigt van een koolmonoxidevergiftiging.
Peter van der Wilt

Expert Energie

Gepubliceerd op:  23 mei 2017

Waarschuwing-Elbes CO-STOP apparaat

Welke CO-melder faalt?

Het gaat om koolmonoxidemelder CO-STOP van het merk Elbes die verkocht zijn van 2014 tot en met 2016 uit meerdere series.  Op de website van Elbes staat een overzicht van de serie-nummers en foto's van de desbetreffende melder. Deze CO-melders werden via installatiebedrijven en online verkocht.

Wat moet je doen?

  • Controleer of je dit type koolmonoxidemelder in huis hebt hangen.
  • Vul formulier in , daarna neemt  Elbes contact met u op. Neem ook bij twijfel contact op met speciale nummer van Elbes Control Systems, telefoonnummer 088 - 130 42 04.
  • Vervang het apparaat. Wij hebben koolmonoxidemelders getest en wij raden een van deze 12 veilige melders aan.
  • Je kunt de melders opsturen naar Elbes of inleveren bij het gemeentelijk afvaldepot.

Extreme gevolgen

Langdurige inademing van koolmonoxide kan leiden tot duizeligheid, misselijkheid, hoofdpijn en in extreme gevallen tot bewusteloosheid of dood. 

Niet de enige falende CO-melder

Eerder dit jaar bleek ook al meerdere CO-melders onveilig. Kijk onderaan de pagina voor een regelmatig bijgewerkte lijst van onveile CO-melders die niet in onze test zaten. Al deze melders slaat mogelijk geen alarm bij een dodelijke concentratie koolmonoxide.

Test koolmonoxidemelders

In oktober 2016 testten wij 19 koolmonoxidemelders. Wij raden consumenten aan om een koolmonoxidemelder aan te schaffen uit de categorie 'veilig' uit deze test.

Ook interessant:

Bron: Productwaarschuwingen