icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Duurzaamheid

Duurzaamheid is een belangrijk thema voor de Consumentenbond. Daarom zorgen we dat jij duurzame keuzes kunt maken en geven we advies.

duurzaamheid-header-1200x800px

Groene Keuze

Een goede keuze is volgens ons ook een duurzamere keuze. Daarom krijgen producten of diensten het predicaat Groene Keuze als ze minimaal een 7 scoren voor het testonderdeel duurzaamheid. Zo zie je in één oogopslag wat een duurzame keuze is.

Predicaat Groene Keuze nieuws

Onze visie

onze-visie--duurzame-keuzes-1200x1200px

Duurzamere keuzes

Als we milieubewust leven, sparen we onze leefomgeving voor toekomstige generaties. Daarom is duurzaamheid voor ons een belangrijk onderwerp en helpen we consumenten bij het maken van duurzame keuzes.

We zorgen dat consumenten eerlijke en onafhankelijke informatie over de milieu-impact van producten krijgen. Claims van fabrikanten vertrouwen consumenten niet zomaar. Soms is dat terecht, soms niet. Daar bieden wij uitkomst met het predicaat Groene Keuze.

Verder helpen we consumenten om op duurzamere manieren energie te gebruiken, duurzame voedselkeuzes te maken, duurzaam te reizen, producten en diensten te kopen en te gebruiken, en om te gaan met oude goederen en plastic afval.