icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Epub bestanden lezen op je Kindle e-reader

Het gratis programma Calibre helpt je om je digitale boeken te ordenen. Daarnaast kun je er boeken mee omzetten zodat je ze ook op een Kindle kunt lezen. We leggen uit hoe je epub bestanden op je Kindle kunt zetten.
Andre van Zwet_S

Andre van Zwet   Expert ElektronicaGepubliceerd op:16 januari 2017

Geen epub lezen op Kindle e-readers

Heb je een Kindle e-reader? Dan kan je helaas geen epub bestanden lezen. Gelukkig kun je met Calibre snel en gemakkelijk je epub-bestanden leesbaar maken voor de Kindle.

Stappenplan: zo zet je epub op je Kindle

Klik de afbeeldingen om ze te vergroten

 1. Download Calibre via: https://calibre-ebook.com/download
   
 2. Installeer het programma.
   
 3. Doorloop de wizard. Kies een plek om de boeken op te slaan en selecteer je e-reader uit het lijstje. De laatste stap – het automatisch doorsturen van boeken - kun je voor nu overslaan.   
  epub naar kindle stap3epub naar kindle stap3-2
 4. Klik op het pijltje naast de knop ‘Boeken toevoegen’ en kies ‘Boeken uit mappen en deelmappen toevoegen’. Afhankelijk van de map die je met boeken hebt gevuld kies je voor de optie met 1 boek of meerdere boeken per map.
  epub naar kindle stap4
 5. Je boeken staan nu in de bibliotheek van Calibre. Van elk boek zie je rechts onder de cover van het boek in welke bestandsformaten het boek beschikbaar is. In het onderstaande voorbeeld heeft het boek een epub-formaat.
  epub naar kindle stap5
 6. Sluit de Kindle aan op je computer. Het menu van Calibre verandert nu automatisch.
  epub naar kindle stap6
 7. Kies de boeken die je op je Kindle wilt zetten, met de ‘Ctrl’ knop ingedrukt kan je meerdere boeken tegelijk selecteren. Met de knoppencombinatie ‘Ctrl+A’ selecteer je alle boeken in 1 keer.
   
 8. Klik op de knop ‘Naar apparaat sturen’.
   
 9. Het programma vraagt automatisch of de boeken omgezet moeten worden. Kies ‘Ja’epub naar kindle stap8en9
 10. Klaar. Rechtsonder zie je dat het programma de boeken omzet en kopieert naar de e-reader. Linksboven  zie je welke boeken in je bibliotheek nog meer op de e-reader staan. 

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.