! Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid en snelheid om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Professioneel getest!

De beste geavanceerde compactcamera

Vind je handmatige instellingen en fotokwaliteit belangrijker dan een groot zoombereik? Kijk dan eens naar geavanceerde compactcamera's. Wij zochten voor je uit wat de beste geavanceerde compactcamera’s zijn, door ze zelf grondig te testen. Doe je voordeel met ons advies.

predicaten

We hebben 0 geavanceerde compactcamera's getest

Laat onze test je helpen om een goede fotocamera te kiezen.

 • JuisteAankoop

  Professionele laboratoriumtest

  Onze onderzoekers testen elke fotocamera uitgebreid. Dat gebeurt in een professioneel testlab. Nieuwsgierig hoe dit werkt? Bekijk het filmpje.

 • Bekijk hoe wij testen

 • Miskoop

  Voorkom een miskoop

  Met onze test zie je in één oogopslag welke geavanceerde compactcamera's goed zijn. En minstens zo belangrijk: je ziet ook welke je beter niet kunt kopen.

 • Onafhankelijk

  100% onafhankelijk

  Voor onze tests krijgen we geen geld van bedrijven of de overheid. We betalen de tests met een bijdrage van onze leden. Alleen zo kunnen we écht onafhankelijk onderzoek doen.

Wil je de test bekijken?

De eerste 7 dagen ben je gratis lid. Zeg je binnen die tijd op, dan betaal je niks.

Waarom is de test niet gratis?

Al lid? Log in en bekijk de test

3 highlights uit de test

De geavanceerde compactcamera’s testen we nog uitgebreider dan de andere typen. Met extra tests voor fotokwaliteit en bediening vullen we de basistest aan. Lees meer over hoe wij fotocamera’s testen

 • Geavanceerde compactcamera's highlight 1 - fotokwaliteit

  1. Fotokwaliteit

  Een goede fotocamera maakt ook zonder flits mooie foto’s als het wat donkerder is. Met de geavanceerde compactcamera’s maken we niet alleen foto’s in de automatische stand. We maken ook foto's met een handmatig ingestelde hogere lichtgevoeligheid.

 • Geavanceerde compactcamera's highlight 2 - snel bij weinig licht

  2. Ook snel bij weinig licht

  Ook bij minder goed licht moet een fototoestel goed en snel reageren. Je hebt niets aan een scherpe foto als hij te laat genomen is en je het moment gemist hebt. Daarom testen we de opstarttijd, afdrukvertraging, de snelheid van losse foto’s of van een serie. 

 • Geavanceerde compactcamera's highlight 2 - gebruiksgemak

  3. Gebruiksgemak

  Zelfs de meest geavanceerde fotocamera heeft een automatische stand. We testen ook het gebruiksgemak. Voor als je handmatig wil scherpstellen of zelf de belichting wil instellen. Experts proberen de fotocamera uit en bekijken de handleiding. Ze testen we het scherm en de zoeker in verschillende omstandigheden. Op sommige onderdelen zie je behoorlijke verschillen.

Nieuwsgierig naar de verschillen tussen fotocamera's op deze en nog veel meer punten? 
Word dan nu lid en krijg toegang tot de testresultaten van fotocamera's en alle andere producten die we testen.

Voorkom een miskoop

Als lid weet jij wat de beste fotocamera is. Word lid!
Bespaar 10%

Kies & Koop

5,- per maand

Met Kies & Koop zie je direct welke producten het best beoordeeld zijn en maak je met gemak de juiste keuze.
Meeste waarde

Onze lidmaatschappen zijn maandelijks opzegbaar. Wil je de papieren Consumentengids ontvangen? Voeg 'm toe in de volgende stap.

Sandra Molenaar

Sandra Molenaar

Directeur Consumentenbond

Wat je ook wilt kopen, keuze is er genoeg. Maar de juiste keuze maken is vaak moeilijk. Wij bieden je gemak en zekerheid en deze combinatie maakt ons uniek. Een voorbeeld hiervan zijn onze uitgebreide producttests. Deze doen we in laboratoria onder leiding van deskundigen. We ontvangen hiervoor geen geld van bedrijven of overheden. Zo krijg jij 100% betrouwbare en onafhankelijke testinformatie.

 

Onze producttests kosten natuurlijk wel geld. Om ze te kunnen blijven uitvoeren, hebben we jouw steun nodig. Sluit je ook bij ons aan en word lid.