icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Professioneel getest!

De beste superzoom compactcamera

Wil je graag heel ver inzoomen, geen lenzen wisselen en vind je een groter fototoestel prettig? Dan is een superzoom compactcamera iets voor jou. Wij zochten uit wat de beste superzoom compactcamera’s zijn, door ze zelf grondig te testen. Doe je voordeel met ons advies.

predicaten

Wij hebben superzoom compactcamera's voor je getest

Laat onze test je helpen om een goede fotocamera te kiezen.

 • JuisteAankoop

  Professionele laboratoriumtest

  Onze onderzoekers testen elke fotocamera uitgebreid. Dat gebeurt in een professioneel testlab. Nieuwsgierig hoe dit werkt? Bekijk het filmpje.

 • Miskoop

  Voorkom een miskoop

  Met onze test zie je in één oogopslag welke superzoom compactcamera's goed zijn. En minstens zo belangrijk: je ziet ook welke je beter niet kunt kopen.

 • Onafhankelijk

  100% onafhankelijk

  Voor onze tests krijgen we geen geld van bedrijven of de overheid. We betalen de tests met een bijdrage van onze leden. Alleen zo kunnen we écht onafhankelijk onderzoek doen.

Benieuwd naar de testresultaten?

Geen lid? Geen probleem. Maak gratis kennis en bekijk direct de testresultaten.

3 highlights uit de test

We testen vrijwel alle superzoomcamera’s van Canon, Nikon, Sony en Panasonic. Niet alleen op fotokwaliteit, maar ook op filmkwaliteit, snelheid en gebruiksgemak. Lees meer over hoe wij fotocamera’s testen.

 • Superzoomcompactcamera highlight 1 - fotokwaliteit

  1. Fotokwaliteit

  Hoe gaaf is het om een bijzonder dier op afstand goed scherp te fotograferen? Om hem scherp in beeld te krijgen, is een goede beeldstabilisatie belangrijk. Dat testen we op 3 manieren met een trilapparaat. De resultaten per fotocamera liggen flink uit elkaar.

 • Superzoomcompactcamera highlight 2 - juiste fotomoment

  2. Het juiste fotomoment

  Zul je net zien dat de bijzondere vogel gevlogen is als jij een foto maakt. Daarom is de snelheid van een fotocamera belangrijk. Natuurlijk testen we die op allerlei punten. Denk aan opstarttijd, afdrukvertraging en de snelheid van een aantal foto's achter elkaar. Sommige superzoomcamera’s zijn echt traag. Die kun je maar beter vermijden.

 • Superzoomcompactcamera highlight 3 prettige bediening

  3. Prettige bediening

  Bij een superzoom camera moet het in- en uitzoomen natuurlijk soepel en nauwkeurig gaan. Daarbij wil je op het scherm of in de zoeker goed kunnen zien hoe je foto wordt. Of je nou in het felle licht of in de schemering staat. Onze 5 experts proberen het allemaal uit en vonden veel verschillen.

Nieuwsgierig naar de verschillen tussen fotocamera's op deze en nog veel meer punten?
Word dan nu lid en krijg toegang tot de testresultaten van fotocamera's en alle andere producten die we testen.

Nooit meer een miskoop

Al 420.000 leden maken slimme keuzes. Wat doe jij?
Bespaar 10%
 • Kies & Koop

  5,25per maand

  Met Kies & Koop zie je direct welke producten het best beoordeeld zijn en maak je met gemak de juiste keuze.

  De belangrijkste voordelen

 • Meeste waarde
  Volledig & Vertrouwd

  9,25per maand

  Het meest complete lidmaatschap. Best beoordeelde producten en hulp bij financiële en juridische vragen.

  De belangrijkste voordelen

Onze lidmaatschappen zijn maandelijks opzegbaar. Wil je de papieren Consumentengids ontvangen? Voeg 'm toe in de volgende stap.

Sandra grijs achtergrond 900x900Sandra Molenaar

Directeur Consumentenbond

'Wat je ook wilt kopen, keuze is er genoeg. Maar de juiste keuze maken is vaak moeilijk. Wij bieden je gemak en zekerheid en deze combinatie maakt ons uniek. Een voorbeeld hiervan zijn onze uitgebreide producttests. Deze doen we in laboratoria onder leiding van deskundigen. We ontvangen hiervoor geen geld van bedrijven of overheden. Zo krijg jij 100% betrouwbare en onafhankelijke testinformatie.'

Onze producttests kosten natuurlijk wel geld. Om ze te kunnen blijven uitvoeren, hebben we jouw steun nodig. Sluit je ook bij ons aan en word lid.

Icoon award T 1200x500

Al meer dan 420.000
tevreden leden