icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Beste superzoom compactcamera

Wil je graag heel ver inzoomen en vind je een grotere camera prettig? Kies dan voor een superzoomcamera. In november 2017 hebben we de nieuwste van meer dan 20 superzoomcamera’s getest: de Cyber-shot DSC-RX10 IV. We testen niet alleen op foto- en videokwaliteit en snelheid, maar ook op de kwaliteit van de zoeker, het beeldscherm en de flitser. De prijzige Beste uit de Test heeft opvallend goede fotokwaliteit. De Beste Koop is veel minder een uitblinker, maar biedt voldoende kwaliteit voor een aantrekkelijke prijs.


De best geteste fotocamera's

Lees alles over de geteste fotocamera's, kooptips, Beste uit de Test en Beste Koop. Bekijk de testresultaten (alleen voor leden) of koop het losse testrapport fotocamera's (ook voor niet-leden).

Bekijk de testresultaten Bestel het testrapport fotocamera's
 • De beste categorie cameras compact superzoom

  Beste uit de Test

  Vanaf € 1.339,29

  Testoordeel 8,0

  2 reviews

 • De beste categorie cameras compact superzoom

  Beste Koop

  Vanaf € 249,-

  Testoordeel 6,3

  1 review

Vergelijken fotocamera's loont

De beste fotocamera's

Bespaar direct en kies een camera met een goede prijs-kwaliteitverhouding. Uit de test van fotocamera's blijkt namelijk dat duurder niet altijd beter is! Of je nu op zoek bent naar een spiegelreflexcamera, systeemcamera of compactcamera, wij geven aan welke camera waar voor je geld biedt. Kies voor kwaliteit en weet welke camera het beste is!

Top 3 aandachtspunten uit de cameratest

 1. Prijs: bekijk welke camera's de beste prijs- kwaliteitverhouding hebben.
 2. Fotokwaliteit bij weinig licht: bij weinig licht zijn de verschillen tussen camera's veel groter dan bij daglicht.
 3. Snelheid: voorkom dat je een camera kiest met een onvoldoende voor snelheid.

Bekijk de testresultaten en bespaar direct door de beste digitale camera aan te schaffen. Of bekijk eerst hoe wij testen.

Kies eenvoudig de beste fotocamera

We hebben ruim 200 verkrijgbare fotocamera's getest, maar welke is nu de beste voor jou? Bekijk de testresultaten van fotocamera's. Je kunt niet alleen specificaties en prijzen van camera’s vergelijken, maar ook de details van onze testresultaten. Kies de beste fotocamera door te kijken welke het beste scoort op de onderdelen die je het belangrijkst vindt. Zo zie je eenvoudig welke het beste scoort binnen jouw budget.

Onafhankelijk onderzoek

Wij testen producten en diensten onafhankelijk, daardoor kun je op ons advies vertrouwen. Het onderzoek dat wij doen, betalen wij van de contributie van onze leden. Wil je dat wij onafhankelijk onderzoek kunnen blijven doen? Sluit je aan bij de Consumentenbond. Je bespaart daarbij tot honderden euro's per jaar en profiteert van vele voordelen!

De beste zilver Cameras