icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Alle artikelen

Artikelen binnen Koopadvies

Goedkope airfryers: top 5 voor minder dan €100

Airfryers zijn fors duurder dan oliefriteuses. Je betaalt al gauw meer dan €150, en dik boven de €200 is al lang geen uitzondering meer. Zijn er onder de €100 ook goede airfryers te koop?

Noelle van der Weel

Noelle van der Weel , Expert Woning & Huishouden Bijgewerkt op:24 januari 2019

airfryer-test-jan-2019

Update 24 januari

In januari 2019 zagen we Smart Fryer XL als merkloos model in het krantje van de Action staan voor €40. Op het schap stond een prijs van €50. Ook voor €50 is dit een koopje, want in onze test van november 2018 krijgt deze airfryer een 7,1. Het enige echte nadeel is dat de kwaliteit van de maximale portie frietjes niet zo goed is.

De prijs-kwaliteitverhouding van deze Smart Fryer XL is zo scherp dat hij eigenlijk een onbetwiste Beste Koop is. Maar een van de voorwaarden voor een Beste Koop-predicaat is een goede verkrijgbaarheid. Omdat deze airfryer alleen sporadisch en onder verschillende merknamen te koop is, loopt hij dit predicaat helaas mis.    

De airfryers die hieronder genoemd worden, zijn wél goed verkrijgbaar.

Goedkope en goed verkrijgbare airfryers

Voor minder dan €100 haal je niet de de beste airfryer in huis. Maar dat betekent niet dat een goede airfryer altijd duur is. 

In onze test zitten verschillende airfryers van onder de €100. Deze krijgen weliswaar geen topscore, maar halen wel een goede voldoende.

Let op. Veel goedkope airfryers krijgen ook lage scores en een model is zelfs Afrader. In 2017 scoorde de helft van de airfryers zelfs onder de maat.

Top 5 van airfryers onder de €100: 

Gewone diepvriesfrites uit deze airfryers zijn niet van topkwaliteit, maar ovenfrites worden altijd wel goed. De snacks die we klaarmaakten in deze airfryers smaken prima. 

Meer dan 50 airfryers getest

Bekijk de testresultaten van meer dan 50 goed verkrijgbare airfryers in onze vergelijker.

Lees ook

Artikelen binnen Koopadvies

Alle artikelen

Artikelen binnen Koopadvies