icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Meer eerste indrukken

Meer eerste indrukken

Meer eerste indrukken

NLziet

Eerste indruk|NLziet biedt programma's, films en series van NPO, RTL en SBS in hoge kwaliteit en tot 1 jaar terug. Nieuw is dat je ook live tv kunt kijken. NLziet is een uitkomst voor wie graag tv kijkt, maar niet zit te wachten op een abonnement van de tv-provider. 

Stefan Vrijdag

Stefan Vrijdag , Expert Elektronica Bijgewerkt op:31 oktober 2017


Merk NLziet

Richtprijs € 7,95 per maand


section-tv-kijken-televisie

Alle programma's op 1 plek

NLziet is een aanwinst als je graag naar Nederlandse tv-zenders kijkt. Het is handig om alle programma's op een plek verzameld te hebben. Met live tv is NLziet ook een goed alternatief voor een tv-abonnement. De beeldkwaliteit is voldoende en de app is gebruiksvriendelijk.

Er zijn weinig manieren om nieuwe video's te ontdekken. Sinds Netflix mag je meer verwachten dan een ouderwetse tv-gids en 'toevoegen aan favorieten'.

Wat is er te zien bij NLziet?  

NLZiet toont programma’s, documentaires en series van SBS, RTL en de NPO (12 zenders in totaal). Voor €7,95 per maand krijg je:

 • video in hogere kwaliteit dan de gratis diensten
 • programma’s tot 12 maanden terugkijken, soms een week vooruit
 • geen reclame bij een deel van de gemiste programma's 
 • live tv programma's (nieuw)

Screen-NLziet-homepage

Hoe kun je NLziet bekijken?

NLziet is te bekijken in de browser van je pc en op tablets en smartphones met Android en iOS. Er is ondersteuning voor Apple Airplay. Daarmee kun je video via de Apple TV-mediaspeler draadloos op je tv bekijken. Ook de Humax Tv+ H3-mediaspeler wordt ondersteund, evenals Google Chromecast

NLziet is te vinden op smart-tv's van verschillende merken: 

 • Op tv's van Samsung vanaf 2013 tot en met 2015 (2016 volgt binnenkort)
 • Op tv's van LG van 2012 en nieuwer
 • Op tv's van Panasonic vanaf 2014 en nieuwer (behalve de volgende typen CS610/620/630, CSF637, CSN638, CSR620/625, CST636, CSW614, CSX63)

Live tv kijken zou al moeten werken op Samsung smart-tv's, maar bij de 2 modellen waarop we NLziet bekeken was dat niet het geval. Alleen de oude app werkt momenteel, maar daarmee kun je niet live kijken. NLziet heeft aangegeven dat er binnenkort een app voor de Playstation 4 komt. 

Voor dsl- of glasvezelklanten

NLziet en live tv is vooral interessant als je klant bent bij KPN of een andere dsl- of glasvezelaanbieder. Bij Ziggo is tv een verplicht onderdeel van je abonnement. Het is nogal dubbel om dan €7,95 te betalen om Nederlandse zenders te kunnen bekijken met NLziet. Bovendien kun je met de app Ziggo Go ook online tv kijken. 

Live tv kijken 

Sinds kort kun je met NLziet ook live tv programma's kijken. Dat werkt goed. We bekeken de functie in iOS in combinatie met Google Chromecast en in de browser. Op de homepage staat bovenaan een strook met de programma's die live te zien zijn. Bij elk van de schermpjes is op een rode balk aangegeven hoe lang het programma al bezig is. Even klikken of tappen en het programma gaat afspelen. Dat gaat vlot, maar zappen langs zenders is er niet bij. Dat is wel even wennen voor digitale tv-kijkers. 

Beeldkwaliteit voldoende

De beeldkwaliteit van de video’s op NLziet is voldoende, zeker vergeleken met de gratis streams van NPO, RTL en KIJK. NLziet geeft niet aan om welke kwaliteit video het gaat, maar zegt video ‘in de hoogst mogelijke kwaliteit aan te bieden’.

We bekeken een aantal programma's live met een Google Chromecast op de LG OLED55C7V. Het beeld ziet er meestal goed uit, maar vooral bij actie zie je dat de stream overschakelt naar een lagere kwaliteit. Ook bij stilstaand beeld zijn bijvoorbeeld logo's en letters net niet scherp genoeg. 

Soms reclame 

Bij live tv kijken zie je overigens wel reclames tussen de programma's door. Ook bij de programma's die je opent vanuit de tv-gids is reclame te zien. Vanwege technische redenen is het niet mogelijk om commercials door te spoelen. Helemaal reclamevrij is NLziet dus niet. 

Geen kijkhulp

NLziet-tv-gidsNLziet heeft weinig manieren om nieuwe video's te ontdekken. Een leuk programma of serie kun je toevoegen aan favorieten. Elke keer als er een nieuwe aflevering is, krijg je een melding. Meer hulpmiddelen krijg je niet. Ook onthoudt hij niet automatisch welke programma's je gestart bent (je moet ze eerst toevoegen aan je favorieten). Slimme suggesties op basis van je kijkgedrag zijn er ook al niet. Er is een uitgebreide tv-gids, maar die is erg vol en helpt je niet goed bij het vinden van leuke programma's.   

Bekijk ook andere diensten met live tv en 'programma gemist':

Nieuw & interessant

 • youtubekids-tablet
  Eerste indruk  |  8 feb.

  YouTube Kids

  De kindervariant van Google's populaire videoplatform is in Nederland beschikbaar: YouTube Kids. Is YouTube Kids écht kindvriendelijk?
 • Nvidia_Streaming-Mediaplayer
  Eerste indruk  |  29 jan.

  Nvidia Shield Android TV

  Sinds 17 maart 2016 is de Nvidia Shield TV officieel te koop in Nederland. Wij hebben de 16 GB-versie geprobeerd.
 • televisie-4k
  23 jan.

  7 vragen over 4K-televisie kijken

  Tv-verkopers willen je maar al te graag een 4K-tv verkopen. 7 vragen met antwoorden over 4K-televisie kijken.
 • Spraakassistenten
  17 jan.

  Spraakassistenten

  Spraakassistenten luisteren naar je, beantwoorden je vragen en voeren je opdrachten uit. Ontdek wat je hebt aan assistenten als Google Assistent en Apple Siri.