icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Wat is een all-in-one-printer?

Met een all-in-one printer kun je afdrukken, scannen en kopiëren. Dat is handiger dan een losse printer en een losse scanner. Bovendien bespaar je ruimte en heb je maar één netsnoer en verbinding naar je computer nodig.
Wouter Rensink
Wouter Rensink

Expert Elektronica

Artikel_watiseenallinoneprinter

All-in-one-printer: printen, scannen en kopiëren

De meeste printers zijn all-in-one-printers: een combinatie van een printer, scanner en kopieerapparaat in één. Deze extra functionaliteiten hebben geen invloed op de afdrukkwaliteit.

Printers die alleen kunnen afdrukken zie je minder vaak. Dergelijke monofunctionele printers zijn meestal laserprinters

Automatische documentdoorvoer

Scan of kopieer je regelmatig, dan heb je profijt van een all-in-one printer met automatische documentdoorvoer. Daarbij leg je 1 of meerdere documenten neer, waarna ze door het apparaat 1 voor 1 worden doorgevoerd. Dat is een stuk sneller dan wanneer je pagina na pagina op de glasplaat van de scanner moet leggen.

Sommige printers met automatische documentdoorvoer scannen dubbelzijdig: documenten omdraaien en de paginavolgorde sorteren is dan ook niet meer nodig.

Controleer de specificaties in de vergelijker en bekijk de mogelijkheden van iedere printer.

Draadloos afdrukken

Veel printers hebben wifi voor draadloos printen. Een kabelverbinding tussen computer en printer is daarmee overbodig. Dat is ook handig voor laptops die niet op een vaste plek staan. 

Bovendien maakt zo'n printer het mogelijk om vanaf een smartphone of tablet af te drukken. Zo print je vanaf een smartphone of tablet

Nieuwste artikelen