icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Van hypotheek tot verhuisdoos |

Stap voor stap naar je nieuwe huis

icoon nieuw huis

Wat is een all-in-one-printer?

Voor printen, scannen en kopiëren kun je 3 losse apparaten kopen. Maar een all-in-one-printer is handiger. Je bespaart veel ruimte en je hebt maar één netsnoer en verbinding naar je computer nodig.
Wouter Rensink

Expert Elektronica

Artikel_watiseenallinoneprinter

All-in-one-printer

Een all-in-one-printer is een printer, scanner en kopieerapparaat ineen. Vrijwel alle inkjetprinters zijn all-in-one-printers. ‘Normale’ inkjetprinters zie je steeds minder, deze heten ook wel 'single use'-printers. In veel gevallen is het prijsverschil met een all-in-one-printer niet zo groot. Voor een klein beetje extra geld heb je een scanner en een kopieerapparaat in je printer. Deze extra functionaliteiten hebben geen invloed op de printerkwaliteit. Laserprinters kunnen vaak alleen printen, maar zijn er ook als all-in-one-uitvoering.

Bekijk alle all-in-one-printers in onze vergelijker.

Automatisch kopiëren en dubbelzijdig scannen

Wil je veel scannen en kopiëren? Dan is het handig als je automatisch papier kunt invoeren. Je hoeft pagina’s dan niet handmatig - 1 voor 1 - op de printer te leggen. Sommige printers kunnen ook automatisch dubbelzijdig scannen. Controleer de specificaties in de vergelijker en bekijk de mogelijkheden van iedere printer.

Bekijk alle geteste printers met automatische papierdoorvoer.

A4-printers

De meeste all-in-one-printers kunnen maximaal op A4-formaat papier printen. Maar wij testen ook all-in-one-printers die op A3-formaat kunnen afdrukken. Deze printers zijn meestal duurder dan een A4-printer. Bekijk de A3-printers in onze vergelijker.

Fotoprinters

Er zijn ook kleine printers te koop die alleen maar afdrukken op klein fotoformaat: 10 bij 15 cm. Deze printers kunnen niet scannen of kopiëren. Een voorbeeld is de Canon Selphy.

Draadloos printen

Veel printers hebben wifi. Dat is handig, omdat steeds meer mensen een laptop of tablet gebruiken als hun belangrijkste computer.

Lees meer over draadloze printers.

Nieuwste artikelen