icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Wat is een all-in-one-printer?

Een all-in-one printer is een printer, scanner en kopieerapparaat in een: een 3 in 1 printer. Ga je een zwart-wit all-in-one printer kopen, dan is deze duurder dan een model dat niet kan scannen en kopiëren. Bij kleurenprinters maken deze extra mogelijkheden de printer vaak niet veel duurder. 
Karen Reijneveld_S

Karen Reijneveld   Expert printersBijgewerkt op:9 augustus 2023

Artikel_watiseenallinoneprinter

All-in-one-printer: printen, scannen en kopiëren

De meeste printers zijn all-in-one-printers. Een all-in-one-printer is een combinatie in 1 apparaat van een printer, scanner en kopieerapparaat. De extra functies hebben geen invloed op de kwaliteit van de afdrukken die je ermee maakt. 

Bekijk alle all-in-one printers in onze vergelijker

Bedenk wel dat een scanner en kopieerapparaat zeker niet meer onmisbaar is. Je kunt immers met je smartphone heel makkelijk een foto maken van een document. Vervolgens kun je die foto weer eenvoudig uitprinten door hem draadloos van je telefoon naar de printer te sturen. 

Automatische documentdoorvoer (ADF)

Scannen en kopiëren op een glasplaat kent iedereen wel: document op de juiste plek leggen, klep sluiten en op de knop drukken. Dat blijft de handigste werkwijze bij verkreukelde bonnetjes, dun glad papier en dikke vellen karton.
Bij meerdere vellen gewoon papier is automatische documentdoorvoer (ADF) handiger. Je voert 1 vel of een stapel papier in, waarna de pagina's 1 voor 1 automatisch op de glasplaat gelegd worden. Ideaal bij het scannen en kopiëren van een stapel papier. 

Bekijk alle all-in-one printers met ADF in onze vergelijker

Dubbelzijdig scannen

Wil je ook dubbelzijdige bedrukte pagina's makkelijk kunnnen scannen of kopiëren? Let er dan op dat de automatische documentdoorvoer daar geschikt voor is. Dat is zeker niet altijd het geval. Met 'dubbelzijdige ADF' heb je geen problemen met de paginavolgorde.

Bekijk alle printers met ADF en dubbelzijdig scannen

Kleine of grote printer

Een printer die kan scannen en kopiëren hoeft niet groter te zijn dan een printer die dat niet kan. Exemplaren met ADF én dubbelzijdig scannen zijn meestal wel flink uit de kluiten gewassen. In onze vergelijker kun je filteren op 'Benodigde ruimte': bekijk kleine, gemiddelde of grote all-in-one-printers.

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.