icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Wat is een all-in-one-printer?

Met een all-in-one printer kun je afdrukken, scannen en kopiëren. Dat is handiger dan een losse printer en een losse scanner. Zo bespaar je ruimte en heb je maar één netsnoer en verbinding naar je computer nodig.

Wouter Rensink

Wouter Rensink , Expert Elektronica Bijgewerkt op:8 mei 2018

Artikel_watiseenallinoneprinter

Wij hebben deze én meer multifunctionele printers getest

Even geduld, producten aan het ophalen...

Winkel
Levertijd
Bezorgprijs

All-in-one-printer: printen, scannen en kopiëren

De meeste printers zijn all-in-one-printers. Dit is een combinatie van een printer, scanner en kopieerapparaat in één. De extra functionaliteiten hebben geen invloed op de afdrukkwaliteit.

Printers die alleen kunnen afdrukken zie je minder vaak. Dergelijke monofunctionele printers zijn meestal laserprinters.

Automatische documentdoorvoer

Maak je regelmatig een scan of kopie? Dan is een printer met automatische documentdoorvoer heel handig. Dat werkt een stuk sneller dan elke pagina los scannen of kopiëren.

Sommige printers met automatische documentdoorvoer scannen ook dubbelzijdig. Dan hoef je documenten niet meer om te draaien en is de paginavolgorde ook niet meer belangrijk.

Controleer de specificaties in de vergelijker en bekijk de mogelijkheden van iedere printer.

Draadloos afdrukken

Veel printers hebben wifi voor draadloos printen. Een kabel tussen computer en printer is dan overbodig. Heel handig voor laptops die niet op een vaste plek staan. En je kunt printen vanaf een smartphone of tablet. Zo print je vanaf een smartphone of tablet