icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Goedkope printer of goedkoop printen

Zoek je een goedkope printer? Kijk dan verder dan de aanschafprijs, want bij sommige printers lopen de inktkosten de spuigaten uit. De hoeveelheid afdrukken die je maakt, is zeer bepalend. Wat is jouw Beste Koop?

Karen Reijneveld

Karen Reijneveld , Expert Elektronica Bijgewerkt op:13 mei 2020

printers koopadvies

Beste Koop: 15 pagina's per maand

Onze Beste Koop is een advies voor de gemiddelde gebruiker, die maar weinig print. We gaan uit van gemiddeld 15 pagina’s per maand, gedurende vijf jaar. Maar misschien print jij nóg minder, of juist veel meer. Wat is dan jouw Beste Koop?

Bekijk alle Uitgangspunten voor onze Beste Koop printer

Ik print minder

Print je minder dan 15 pagina's per maand, dan is het verleidelijk om een printer van een paar tientjes te kopen. De hoeveelheid printjes waarmee je goedkoper uit bent verschilt per printer. In sommige gevallen ben je pas goedkoper uit als je minder dan 10 pagina’s per maand print.

 

Ben je ingelogd? Bij elke voordelige printer in onze vergelijker vind je in het lijstje voor- en nadelen tot of vanaf hoeveel pagina's de printer voordelig is. Ook kun je gebruik maken van het filter 'Hoeveel print je per maand' in de vergelijker.

Alles-in-1 - kleurenprinters tot €50

Even geduld, producten aan het ophalen...

Winkel
Levertijd
Bezorgprijs

Ik print juist meer

Print je duidelijk meer dan 15 pagina's per maand, dan is onze Beste Koop zeker niet de beste aankoop voor jou. Waarschijnlijk ben je uiteindelijk goedkoper uit met een inkttankprinter. Duur in aanschaf, maar aan inkt geef je bijna niks meer uit. Zo verdien je hem binnen een paar jaar terug.

Ben je ingelogd? Bij elke voordelige printer in onze vergelijker vind je in het lijstje voor- en nadelen tot of vanaf hoeveel pagina's de printer voordelig is. Ook kun je gebruik maken van het filter 'Hoeveel print je per maand' in de vergelijker.

Alles-in-1 kleurenprinters met inkttanks

Even geduld, producten aan het ophalen...

Winkel
Levertijd
Bezorgprijs

Ik weet niet hoeveel ik print

Het is lastig om in te schatten hoeveel je print. Misschien helpt het als je bedenkt hoeveel pakken A4-papier er bij jou thuis doorheen gaan. Meestal wordt A4-papier verkocht in pakken van 500 vel. Verbruik je 1 pak per jaar en print je altijd dubbelzijdig? Dan gaat het om 80 bladzijden per maand. Als je alleen enkelzijdig print zijn het er 40.

Inktabonnement

Een inktabonnement kan heel goedkoop uitpakken, hoeveel je ook print. Lees alles over HP Instant Ink en Epson ReadyPrint. Canon en Brother hebben geen inktabonnementen.

Uitgangspunten Beste Koop-printer

  De uitgangspunten om onze Beste Koop te bepalen zijn: 

  1. Beste prijs-kwaliteitverhouding

  2. Kleurenprinters die ook scannen en/of kopiëren

  3. Getest na 1 januari 2018

  Zo bepalen wij de prijs-kwaliteitverhouding

  • Jaarkosten inclusief aanschafprijs printer, bij 5 jaar gebruik

  • Weinig printen: gemiddeld 15 pagina's per maand

  • 70% zwarte tekst, 20% kleurenprints en 10% kleurenfoto's

  Voorkom een miskoop

  Met onze test zie je in één oogopslag welke printers goed zijn. Maar minstens zo belangrijk: je ziet ook welke je beter niet kunt kopen.

  De beste printer

  Beste-Printers-General

  Gebruiksduur

  Op basis van gebruiksduuronderzoek gaan wij er in onze berekeningen van het omslagpunt van uit dat een printer 5 jaar meegaat. Wil je weten waar het omslagpunt ligt als je de printer over een kortere periode afschrijft? Dat is af te lezen in onderstaande grafieken. Zulke grafieken zijn in onze vergelijker terug te vinden bij de productafbeeldingen van printers die voor jou goedkoper kunnen zijn dan de Beste koop.

  Goedkope printer met dure inkt: voordeliger dan de Beste koop?

  Grafiek Inktkosten goedkope printer 2020

   

  Dure inkttankprinter: voordeliger dan de Beste koop?

  Grafiek Inktkosten dure printer 2020

   

  Lees ook: