icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Consumentenbond.nl

Inloggen

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een wachtwoord in

Goedkope printer of goedkoop printen

Zoek je een goedkope printer? Kijk dan verder dan de aanschafprijs, want bij sommige printers lopen de inktkosten de spuigaten uit. De hoeveelheid afdrukken die je maakt, is zeer bepalend. Wat is jouw Beste koop?

Karen Reijneveld

Karen Reijneveld , Expert Elektronica Bijgewerkt op:15 juli 2019

printers koopadvies

Beste koop: 15 pagina's per maand

Onze Beste koop is een advies voor de gemiddelde gebruiker, die maar weinig print. We gaan uit van gemiddeld 15 pagina’s per maand. Maar misschien print jij nóg minder, of juist veel meer. Wat is dan jouw Beste koop?

Bekijk alle Uitgangspunten voor onze Beste koop printer

Ik print minder 

Print je minder dan 15 pagina's per maand, dan is het verleidelijk om een printer van een paar tientjes te kopen. Maar in praktijk is zo’n printer uiteindelijk vaak duurder dan onze Beste koop. Neem de Epson Expression Home XP-257 (€45). Alleen als je minder dan zo’n 8 pagina’s per maand print, ben je met deze Epson binnen 5 jaar goedkoper uit dan met de Beste koop.

Ben je ingelogd? Dan kun je dat omslagpunt per printer terugvinden in onze vergelijker. In de Testresultaten  onder het kopje Inkt/tonerkosten. Ook kun je er alles-in-1 kleurenprinters op filteren in de vergelijker

Goedkope alles-in-1 kleurenprinters

Even geduld, producten aan het ophalen...

Winkel
Levertijd
Bezorgprijs

Tip: wil je een HP-printer? Kijk dan ook eens naar het 15Gratis-abonnement. Dat is voor een HP-printer vaak de goedkoopste oplossing. Lees alles over HP Instant Ink

Ik print juist meer

Print je duidelijk meer dan 15 pagina's per maand, dan is onze Beste Koop zeker niet jouw beste koop. Waarschijnlijk ben je uiteindelijk goedkoper uit met een bijvoorbeeld een inkttankprinter zoals de Canon Pixma G-serie of de Epson EcoTanks. Duur in aanschaf, maar aan inkt geef je bijna niks meer uit. Neem de Epson EcoTank ET-2711. Die kost €270, maar als je meer dan zo’n 25 pagina’s per maand print, verdien je dat binnen 5 jaar terug.

Ben je ingelogd? Dan kun je dat omslagpunt per printer terugvinden in onze vergelijker. In de Testresultaten  onder het kopje Inkt/tonerkosten. Ook kun je er alles-in-1 kleurenprinters op filteren in de vergelijker.

Alles-in-1 kleurenprinters met inkttanks

Even geduld, producten aan het ophalen...

Winkel
Levertijd
Bezorgprijs

Ik weet niet hoeveel ik print

Het is lastig om in te schatten hoeveel je print. Misschien helpt het als je bedenkt hoeveel pakken A4-papier er bij jou thuis doorheen gaan. Meestal wordt A4-papier verkocht in pakken van 500 vel. Verbruik je 1 pak per jaar en print je altijd dubbelzijdig? Dan gaat het om 80 bladzijden per maand. Als je alleen enkelzijdig print zijn het er 40.

Ik print alleen zwart-wit

Op dit moment hebben we deze vergelijking alleen uitgewerkt voor kleurenprinters.

Ga naar Beste zwart-wit printer

Uitgangspunten Beste Koop printer

De uitgangspunten om onze Beste Koop te bepalen zijn: 

  1. Beste prijs-kwaliteitverhouding

  2. Kleurenprinters die ook scannen en/of kopiëren

  3. Getest na 1 januari 2017

Zo bepalen wij de prijs-kwaliteitverhouding

  • Jaarkosten inclusief aanschafprijs printer, bij 5 jaar gebruik

  • Weinig printen: gemiddeld 15 pagina's per maand

  • 60% zwarte tekst, 20% kleurenprints en 10% kleurenfoto's

Voorkom een miskoop

Met onze test zie je in één oogopslag welke printers goed zijn. Maar minstens zo belangrijk: je ziet ook welke je beter niet kunt kopen.

De beste printer

Beste_categorie_Printers_inkjet

Afschrijving

Op basis van levensduuronderzoek gaan wij er in onze berekeningen van het omslagpunt van uit dat een printer 5 jaar meegaat. Wil je weten waar het omslagpunt ligt als je de printer over een kortere periode afschrijft? Dat is af te lezen in onderstaande grafieken. Zulke grafieken zijn in onze vergelijker terug te vinden bij de productafbeeldingen van alles-in-1 kleurenprinters.

Grafiek Inktkosten dure printerGrafiek Inktkosten goedkope printer

Lees ook: