icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Test inktabonnementen

Test
|
Met printabonnementen betaal je voor een bepaald aantal afdrukken per maand, niet voor de cartridges. Is zo'n abonnement ook wat voor jou? 300 van onze panelleden hebben een HP Instant Ink-abonnement. Hoe bevalt dat? 
Karen Reijneveld_S

Karen Reijneveld   Expert printersBijgewerkt op:9 augustus 2023

Let op!
Je kijkt naar een test van wat langer geleden. De uitslag van de test kan inmiddels verouderd zijn.
Brother EcoPro printabonnement

We hebben de printabonnementen van de 4 grote printermerken HP, Canon, Epson en Brother uitgeprobeerd:

 • HP Instant Ink
 • Brother EcoPro
 • Epson Readyprint
 • Canon Pixma Printplan

De abonnementen van de laatste 3 merken zijn nog relatief nieuw. HP Instant Ink is al jaren op de markt. 300 van onze panelleden deelden hun ervaringen met ons. 

Wat opvalt in de test inktabonnementen

 1. 1
  Inktkosten

  Originele inktcartridges kosten al gauw zo'n €12 per stuk. Voor die prijs heb je een jaar lang HP Instant Ink. We vertellen je of HP-gebruikers tevreden zijn over de kosten. In ons abonnementenoverzicht zie je wat het kost als je te veel pagina's print. En hoeveel pagina's je mag bewaren. 

 2. 2
  Levering

  Je wil niet onverwacht zonder inkt zitten. Wat zijn de ervaringen van ons panel? Stuurt HP nieuwe cartridges op tijd op? 

 3. 3
  Printer online

  Als je een abonnement hebt, moet de printer verbonden zijn met internet. Anders werkt hij niet. En als je het abonnement stopzet, werken de cartridges niet meer. Je moet dan weer gewone cartridges plaatsen.

Inktabonnementen

[...] Het HP Instant Ink abonnement bevalt [...]% de 300 abonnees in ons internetpanel. [....] Gebruikers noemen als voordelen dat [...], dat de nieuwe cartridges[...], dat [...] overzichtelijk zijn en dat het voor [....] zorgt. Voor recycling van oude cartridges kun je een meegeleverde retourenenvelop gebruiken.

Sommigen denken [...] te zijn en vinden het vervelend dat [...] moet zijn. Het is in ieder geval duidelijk dat voor 'weinigprinters' [...] het gunstigste abonnement is. 

Benieuwd naar de testresultaten?

Word lid en krijg direct toegang tot alle testresultaten van onze experts.

Probeer 7 dagen gratis

Heb je al het juiste lidmaatschap? Log dan in