icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Inktabonnementen

Test
|
HP begon jaren geleden met HP Instant Ink. Epson ReadyPrint volgde en sinds kort zijn ook Canon Pixma Printplan en Brother EcoPro Printabonnement beschikbaar. Je betaalt voor een bepaald aantal afdrukken per maand, niet voor de cartridges. Is zo'n abonnement ook wat voor jou?
Karen Reijneveld

Karen Reijneveld , Expert Elektronica Gepubliceerd op: 18 oktober 2022

Brother EcoPro printabonnement

Hoe werkt een inktabonnement?

Heb je een printer die geschikt is voor een inktabonnement? Dan kun je een abonnement afsluiten van bijvoorbeeld 10 pagina's per maand. Je krijgt speciale cartridges met veel meer dan de normale inhoud thuisgestuurd.

Vanaf het moment dat je die cartridges installeert in de printer en iets print, gaat je abonnement lopen. Je kunt dan elke maand 10 pagina's printen. Het maakt niet uit wat je print, dus het kunnen A4 foto's zijn, tekstpagina's of een pagina met 1 zwarte punt. De printer moet wel verbonden zijn met internet, anders werkt hij niet.

Meer printen?

Als je meer pagina's wilt printen dan er in je abonnement zitten, kan dat. Je betaalt dan bijvoorbeeld €1 voor een reeks van 10 extra pagina's. Bij Epson en Canon betaal je per extra pagina 1 tot 25 cent. Dat is afhankelijk van het abonnement.

Pagina's bewaren

Als je niet alle pagina's opmaakt, kun je de overgebleven pagina's bewaren. Meestal mag je maximaal 2 keer zoveel pagina's bewaren als in je abonnement zitten. Hoeveel pagina's je nog hebt, kun je zien in je accountgegevens.

Cartridge leeg

Als een cartridge bijna leeg is, krijg je vanzelf een nieuwe toegestuurd.

Abonnment stopzetten

Als je het abonnement stopzet, werken de cartridges niet meer. Je moet dan weer gewone cartridges plaatsen.

Overzicht abonnementen

In onderstaande tabel zie je alle beschikbare abonnementen. Dit is op volgorde van:

  • Prijs (laag - hoog)
  • Aantal pagina's per maand (hoog - laag)
  • Het maximum aantal meeneempagina's (hoog - laag)