icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Printers: goede merken

Test
|
Over welk merk printer zijn gebruikers het meest tevreden? En bij welk merk zie je de meeste mankementen of defecten? Bijna 3900 consumenten deden mee ons aan panelonderzoek over printers.
Karen Reijneveld

Karen Reijneveld , Expert Elektronica Bijgewerkt op: 31 januari 2022

merkentest-printers

3 Highlights uit het onderzoek

 1. 1
  Eerdere ervaringen

  HP is het meest verkochte merk. Bijna 4 op de 10 gebruikers van een HP-printer kiezen voor HP door eerdere ervaringen met het merk. Maar is HP ook het meest gewaardeerde merk?

 2. 2
  Papierstoring

  Binnen 1 jaar vertoont 1 op de 5 printers al een mankement. Welk merk heeft het meeste last van papierstoringen? En welke merken hebben eerder problemen met printopdrachten of printkwaliteit?

 3. 3
  Flesjes inkt

  Sinds 2015 zijn er inkjetprinters op de markt die niet werken met cartridges. Je vult de ingebouwde inkttanks met flesjes goedkopere inkt. 1 op de 5 Epson-gebruikers heeft zo'n printer. Zijn ze er tevreden over?

Welke merken hebben we vergeleken?

De grootste 4 printermerken vertegenwoordigen zo'n 94% van de in Nederland verkochte printers:

 • Brother
 • Canon
 • Epson
 • HP

Over andere merken hebben we niet voldoende informatie binnengekregen. Wel over Samsung printers, maar dat wordt steeds minder. De printerproductie van Samsung is in 2016 overgenomen door HP.

Conclusie

Binnen 1 jaar vertoont 1 op de 5 printers al een mankement. Van alle mankementen worden papierstoringen het meest genoemd.

Gebruikers van een bepaald merk printer zijn om allerlei redenen het meest tevreden. Ze vinden de kwaliteit, snelheid en prijs vaak opvallend aan hun printer.

Benieuwd naar de testresultaten?

Word lid en krijg direct toegang tot alle testresultaten van onze experts.

Probeer 7 dagen gratis

Heb je al het juiste lidmaatschap? Log dan in

Arrow_Blue