icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je router onderhouden

Je router is ooit geïnstalleerd en staat waarschijnlijk ergens in de hoek van je woonkamer of in de meterkast. Over onderhoud denk je waarschijnlijk niet na. Toch is er een onderdeel van je router dat je moet onderhouden: de firmware. Dit is de software die je router bestuurt.
Dennis Pronk
Dennis Pronk

Expert Elektronica

Artikel_jerouteronderhouden

Firmware

Fabrikanten werken continu aan nieuwe versies van de firmware. Ze doen dit om nieuwe mogelijkheden toe te voegen en beveiligingsproblemen op te lossen. Vooral dat laatste is van belang. Daarom moet je de router af en toe van de nieuwste firmware voorzien.

Het bijwerken van de firmware is niet altijd eenvoudig. Scoort jouw router minder dan een 5 voor 'Updaten van de firmware' in onze testresultaten? Schakel dan de hulp in van de fabrikant of iemand die ervaring heeft met het bijwerken van routerfirmware. Als je de firmware niet juist bijwerkt kan het resultaat zijn dat je router niet meer functioneert.

Routers die hoger scoren dan een 5 zijn relatief eenvoudig van een nieuwe firmware te voorzien. Volg altijd de handleiding. Deze vind je op de website van de fabrikant.

Bekijk de contactgegevens van routerfabrikanten.

Uitzondering: modemrouter van provider

Meestal zorgt de internetprovider dat je modemrouter van de laatste firmware is voorzien. Dan hoef je je dus geen zorgen te maken over het onderhoud.

Voor meer informatie over het onderhoud van je modemrouter kun je contact opnemen met je provider. Ook kun je onze modemrouter-pagina bezoeken. Daar vind je een overzicht van alle modemrouters die we hebben getest.