icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Ga naar hoofdinhoud

Telefoneren met je smartwatch

Een smartwatch is een verlengstuk van je smartphone. Zo krijg je bijvoorbeeld notificaties van binnenkomende berichten. Wil je altijd bereikbaar zijn? Of lijkt het je handig om te bellen met je slimme horloge? Let dan hierop bij het kiezen van een smartwatch.
shalita goerdat

Shalita Goerdat , Expert Elektronica Bijgewerkt op: 28 november 2022

update-je-smartwatch-2

Melding dat je wordt gebeld

Op de meeste smartwatches krijg je een melding als je wordt gebeld op je smartphone. Met sommige smartwatches kun je een oproep aannemen vanaf je horloge. Afhankelijk van het horloge kun je een gesprek voeren via het horloge zelf, of wordt de oproep doorgeschakeld naar je smartphone. Zie hieronder smartwatches waarbij je inkomende telefoonoproepen kunt aannemen. 

Let op: je kunt dus niet op alle smartwatches een gesprek voeren vanaf je pols.

Bellen via het horloge

Heb je geen zin om elke keer je smartphone uit je broekzak te halen? Dan kan een smartwatch met belfunctie handig zijn. Om te kunnen bellen moet de smartwatch verbonden zijn met je smartphone.

Met smartwatches met een belfunctie kun je een gesprek voeren zonder de oproep door te schakelen naar je smartphone. Zulke smartwatches hebben vaak een ingebouwde luidspreker en microfoon. Je kunt ook een draadloze headset gebruiken om een telefoongesprek te voeren.

Tip: voer je een gesprek via de ingebouwde microfoon van de smartwatch? Hou het horloge dan niet te ver van je gezicht. Anders ben je minder goed te verstaan.

Zelf een oproep plaatsen

Als je zelf iemand wilt bellen met je smartwatch, moet je horloge daar een speciale functie voor hebben. Check dit voor aankoop. Bij sommige horloges kun je wel een inkomende telefoonoproep aannemen, maar niet zelf iemand bellen vanaf het horloge. Vanaf deze smartwatches kun je een uitgaande telefoonoproep starten. Je doet dat bijvoorbeeld via stembediening of contactenapp.

Geen telefoon op zak

Wil je jouw telefoon thuis laten liggen, en toch bereikbaar zijn? Steeds meer smartwatches kun je zelfstandig gebruiken, zonder hem te moeten koppelen aan je smartphone. Een smartwatch gebruiken zonder wifi of bluetooth kan alleen als het horloge beschikt over een eSIM. Smartwatch modellen met een ingebouwde eSIM herken je aan de toevoeging 4G, LTE of Cellular. Hiermee is het apparaat in staat om berichten te ontvangen, te internetten en te bellen.

Nieuwste artikelen