icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Bellen met je smartwatch

Smartwatches geven vaak een melding als je wordt gebeld. Maar je kunt niet op alle horloges een telefoongesprek aannemen. Het gesprek voeren via het horloge en zelf een oproep plaatsen, kan op nog minder modellen.
Wouter Rensink_S

Wouter Rensink   Expert smartwatchesBijgewerkt op:10 juni 2024

update-je-smartwatch-2

Melding dat je wordt gebeld

Op de meeste smartwatches kun je telefoontjes binnen zien komen. Als je beltoon gaat, is het niet nodig je telefoon uit je zak of tas te halen. Je ziet in meteen op je smartwatch door wie je wordt gebeld. 

Telefoongesprek aannemen

Op veel smartwatches kun je het inkomende gesprek ook aannemen of weigeren. Bij sommige modellen kan dit dus niet. Als je opneemt, dan verschilt het per horloge wat er gebeurt. Bij sommige modellen voer je het gesprek dan via je smartphone. Je moet dan dus alsnog je smartphone pakken. En snel iets zeggen, want als het te lang duurt denkt de beller misschien: ‘Ik hoor niets’.

Bellen via smartwatch

Bij de andere smartwatches kun je het gesprek voeren via het horloge. Dit komt goed van pas als je smartphone in een andere kamer aan de oplader ligt. Of als je staat te koken en je met vieze handen (of met je neus) nog net op het knopje ‘opnemen’ kunt drukken. Je hoort dan door de ingebouwde luidspreker wat de ander zegt. En je praat terug via de microfoon die in deze smartwatches zit. Je kunt ook een draadloze headset gebruiken om een telefoongesprek te voeren.

Zelf een oproep plaatsen

Als je kunt bellen via een smartwatch, kun je vaak ook zelf een uitgaande telefoonoproep starten vanaf het horloge. Toch vermelden we dit bij elk horloge apart. Bij sommige horloges kun je namelijk wel een inkomende telefoonoproep aannemen, maar niet zelf iemand bellen vanaf het horloge.

Geen telefoon op zak

Wil je jouw telefoon thuis laten liggen en toch bereikbaar zijn? Dan heb je een smartwatch met 4G nodig. En een geschikt abonnement bij je telecomaanbieder.