icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Beste hardloophorloges

Voor het meten van je hardloopprestaties is een smartwatch het beste. Sommige horloges zijn beter voor fanatieke sporters dan andere.
Shelley Flanders-280x280px

Shelley Flanders   Expert ElektronicaBijgewerkt op:17 april 2024

hardloop-sporthorloges

Hardloophorloge met gps

Voor het goed meten van je hardloopprestaties heb je locatiebepaling nodig. Vrijwel alle smartwatches hebben ingebouwde gps. Zo weet het horloge waar je bent, toont hij hoe snel je loopt en welke afstand je al hebt afgelegd. Achteraf zie je de afgelegde route op een kaart. Ook kun je van je gerende rondje uitgebreid het verloop zien. Zoals je gemiddelde snelheid, maximum snelheid en je beste tempo.

De gegevens die je over langere tijd verzamelt, geven een indruk van je ontwikkeling. Zo train je goed onderbouwd voor je hardloopdoel.

Hardloophorloge met hartslagmeter

De tweede belangrijke eigenschap van een hardloophorloge is de hartslagmeter. Deze geeft aan hoe intensief je bezig bent. Op basis van je hartslag kun je je tempo verhogen of verlagen. Veel hardlopers houden zich aan een trainingsschema dat afwisselend zwaarder en lichter is. Daarbij gebruiken ze vaak een indeling naar hartslagzones. Zone 1 staat voor de lichtste inspanning en zone 5 voor de zwaarste. Je hartslag zien tijdens het lopen helpt je om je aan het schema te houden.

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.