! Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid en snelheid om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Hoe wij smartwatches testen

We onderzoeken smartwatches op onder andere het bijhouden van conditie, smartfuncties, gebruiksgemak en batterijduur. Ook bekijken we de mogelijkheden, beveiliging, privacy en duurzaamheid. Lees hoe we de smartwatches testen en hoe we tot onze testoordelen zijn gekomen.

Bijgewerkt op: 16 augustus 2021

Hoe testen we?

We onderzoeken smartwatches op meer dan 100 punten volgens een vast testprogramma. Elk testonderdeel weegt voor een bepaald percentage mee in het totale testoordeel.

Conditie bijhouden

Alle smartwatches in de test houden je bewegingen bij met allerlei slimme sensoren. Het doel hiervan is dat je een goede indruk krijgt van het aantal stappen dat je zet en de afstand die je aflegt. In ons lab testen we onder meer hoe nauwkeurig de smartwatch de metingen uitvoert. Als de smartwatch een hoogte- of hartslagmeter heeft dan geven we daarvoor een oordeel.

Smartfuncties

Een smartwatch kan vaak meer dan alleen beweging meten. Ook notificaties van je smartphone kunnen op het scherm van de smartwatch verschijnen. Je krijgt dan bijvoorbeeld een melding als je gebeld wordt of als er een sms’je of app-bericht binnenkomt. Soms kun je ook reageren vanaf de smartwatch. We beoordelen de kwaliteit van de diverse smart-mogelijkheden.

Gebruiksgemak

We testen we hoe makkelijk een smartwatch in gebruik te nemen is (in combinatie met je smartphone) en of je makkelijk door de menu’s kunt navigeren (dagelijks gebruik).

Batterij

Smartwatches hebben vaak heldere en scherpe schermen en dat heeft gevolgen voor de batterijduur. We testen de gebruiksduur, maar ook hoe lang het duurt voordat de batterij is opgeladen.

Bijbehorende smartphone-app

Elke smartwatch werkt samen met een Android- en/of iOS-app op je smartphone. Wij geven een oordeel over de prestatie van de bijbehorende smartphone-apps op de smartwatch. Ook kijken we hoe gemakkelijk je vanaf je smartphone instellingen op je smartwatch kunt aanpassen. 

Capaciteiten

Bij elke smartwatch brengen we in kaart welke fitness, smart en extra mogelijkheden hij zoal heeft. Zo geven we onder meer een oordeel over de verbinding met wifi, bluetooth, mobiel internet en NFC.

Degelijkheid

Bij dit onderdeel beoordelen we onder meer of de smartwatch prettig aanvoelt en hoe goed het materiaal is. We testen onder meer de krasgevoeligheid van het scherm en de bouwkwaliteit van het apparaat. Daarnaast kijken we of het bandje vervangbaar is.

Beveiliging en privacy

Met een smartwatch kun je verschillende prestaties bijhouden en berichtjes sturen en ontvangen. Wij onderzoeken hoe het zit met de beveiliging en privacy van een smartwatch. Zo geven we onder meer een oordeel over updates, wachtwoordbeveiliging en de standaardinstellingen.

Daarnaast onderzoeken we hoe makkelijk informatie onderschept kan worden. Ook geven we een oordeel over de keuzemogelijkheden die je hebt bij het instellen van het apparaat.

Duurzaamheid

We helpen je om een duurzame keuze te maken. Zo geven we een oordeel over duurzaamheid van de smartwatch en van het bedrijf. We kijken onder meer naar het beleid, de rapportage en gedrag van bedrijven ten aanzien van de winning van tin, wolfraam en goud. Ons oordeel baseren we op informatie van het bedrijf, zoals hun duurzaamheids- of conflictmineralenverslag. 

Daarnaast kijken we naar de degelijkheid van de smartwatch, zoals de gekozen materialen. We berekenen ook hoe zuinig een smartwatch is, door het benodigde vermogen voor één uur gebruik te berekenen.

Testresultaten smartwatch

Bekijk welke smartwatch als Beste uit de Test komt. 

Bekijk de beste smartwatch Vergelijk alle smartwatches

Nieuwste artikelen

Over onze predicaten

Beste uit de Test
Deze producten hebben de beste kwaliteit.

Beste Koop
Deze producten hebben een goede prijs-kwaliteitverhouding bij de door ons genoemde richtprijs.

Afrader
Deze producten hebben een slechte kwaliteit.

Lees meer over onze predicaten

Predicaten autostoeltjes