icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Smartwatches: goede merken

Test
|
Zo’n 2200 consumenten deden mee ons aan panelonderzoek over smartwatches. Daarbij kijken we onder meer naar tevredenheid, defecten en mankementen. Wat is het beste smartwatch merk?
Wouter Rensink_S

Wouter Rensink   Expert smartwatchesBijgewerkt op:26 oktober 2022

oude-sporthorloge

3 highlights uit de test

 1. 1
  Gebruiksgemak

  Een ander merk smartwatch, dat kan best even wennen zijn. Daarom is het goed om te zien welke merken gemakkelijk te gebruiken en bedienen zijn. We tonen je de scores van alle onderzochte merken.

 2. 2
  Merkentrouw

  Het is een veelzeggend signaal: mensen die hierna zeker weer een smartwatch van hetzelfde merk willen. Ons onderzoek laat zien welke merken de meest trouwe klanten hebben. Ook lees je voor welke merken dit niet geldt.

 3. 3
  Prijs-kwaliteitverhouding

  Smartwatches zijn er in verschillende prijscategorieën. Van minder dan €100 tot meer dan €500. Uit ons onderzoek blijkt de prijs-kwaliteitverhouding van de verschillende merken flink uiteenloopt. Wij tonen je welke merken het meeste waar voor hun geld bieden.

Welke merken hebben we vergeleken?

 • Apple
 • Fitbit
 • Garmin
 • HUAWEI
 • Samsung

Conclusie

…-gebruikers zijn meer dan gemiddeld tevreden over de prestaties en het gebruiks- en bedieningsgemak van hun horloge. Bijna 7 van de 10 gebruikers geven aan zéér tevreden te zijn. 

… overtreft ook het gemiddelde als het gaat om prestaties, maar blijft achter als het gaat om gebruiksgemak. Geen van de merken komt ook maar in de buurt van … wat gebruiksgemak betreft.

Benieuwd naar de testresultaten?

Word lid en krijg direct toegang tot alle testresultaten van onze experts.

Probeer 7 dagen gratis

Heb je al het juiste lidmaatschap? Log dan in

Arrow_Blue