! Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid en snelheid om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Vaatwassers: goede merken

Test|Over welk vaatwassermerk zijn gebruikers het meest tevreden? 4000 consumenten geven in ons panelonderzoek hun mening over hun vaatwasser. Zo weten we welke merken goed presteren. Welke gaan het minst vaak of juist vaak kapot en welke hebben de meest gunstige prijs-kwaliteitverhouding.

Elles van Steijn

Elles van Steijn , Expert Woning & Huishouden Gepubliceerd op:15 februari 2021

vaatwasser-keuze

3 Highlights uit de test

 1. 1
  Een merk veruit het beste

  Een merk steekt met kop en schouders boven de rest uit. Het panel geeft dit merk gemiddeld het cijfer 8,5. De gebruikers zijn heel tevreden over de prestaties en het gebruiksgemak. Bijna de helft zou zeker opnieuw voor dit merk kiezen.

 2. 2
  Levensduur 11,5 jaar

  Een vaatwasser wordt gemiddeld 11,5 jaar oud. Een merk staat op eenzame hoogte bovenaan. Vaatwassers van dit merk gaan maar liefst 2 jaar langer mee dan het merk dat daarna het langste meegaat. 

 3. 3
  Prijs-kwaliteitverhouding

  Twee merken hebben volgens het panel een (zeer) gunstige prijs-kwaliteitverhouding. De meeste vaatwassers van deze merken kosten tussen de €300 en €500.

Welke merken hebben we vergeleken?

De 4000 consumenten uit ons panel hebben vaatwassers van 31 merken. Van 14 merken hebben we voldoende resultaten om er gedegen uitspraken over te kunnen doen.

AEG

Atag

Bauknecht
Beko
Bosch
Etna
Ikea
Indesit
Miele
Neff
Pelgrim
Siemens
Whirlpool
Zanussi

Conclusie

.... steekt met kop en schouders boven de andere merken uit. Het panel geeft dit merk het hoogste totaaloordeel (8,5). Eigenaren van een .... zijn heel tevreden over de prestaties en het gebruiksgemak van hun machine. Bijna de helft zegt zeker opnieuw voor dit merk te zullen kiezen. 

Bovendien heeft een vaatwasser van dit merk gemiddeld de langste levensduur. Eigenaren van een vaatwasser van het merk .... of .... zijn ook overwegend tevreden.

Benieuwd naar de testresultaten?

Word lid en krijg direct toegang tot alle testresultaten van onze experts.

Word lid

Al lid? Log dan in

Arrow_Blue