icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Vaatwassers: wat zijn goede merken?

Test
|
Over welk merk vaatwasser zijn gebruikers het meest tevreden? 9000 consumenten geven in ons panelonderzoek hun mening over hun vaatwasser. Zo weten we welke merken goed presteren. Welke hebben de beste klantwaardering en welke gaan het minst vaak of juist vaak kapot.
Elles van Steijn_S

Elles van Steijn   Expert vaatwassersBijgewerkt op:6 februari 2024

merk vaatwasser

Wat opvalt in de test vaatwassers

 1. 1
  Een merk veruit het beste

  Een merk steekt met kop en schouders boven de rest uit. Het panel geeft dit merk gemiddeld het cijfer 9,5. De gebruikers zijn heel tevreden over de prestaties en het gebruiksgemak. Bijna de helft zou zeker opnieuw voor dit merk kiezen.

 2. 2
  Levensduur 11,8 jaar

  Een vaatwasser gaat gemiddeld 11,8 jaar mee. Eén merk staat op eenzame hoogte bovenaan. Vaatwassers van dit merk gaan maar liefst 1,5 jaar langer mee dan het merk dat daarna het langste meegaat. 

 3. 3
  Mankementen

  Tien procent van de gebruikers geeft aan dat hun vaatwasser wel eens een mankement heeft gehad, meestal in het eerste jaar. De oorzaak ligt dan vaak bij de afvoerpomp of de deur.

Welke merken hebben we vergeleken?

De 9000 consumenten uit ons panel hebben vaatwassers van 32 merken. Van 15 merken hebben we voldoende resultaten om er gedegen uitspraken over te kunnen doen.

AEG

Atag

Bauknecht
Beko
Bosch
Etna
IKEA
Indesit
Inventum
Miele
Neff
Pelgrim
Siemens
Whirlpool
Zanussi

Conclusie

.... steekt met kop en schouders boven de andere merken uit. Het panel geeft dit merk het hoogste totaaloordeel (9,5). Eigenaren van een .... zijn heel tevreden over de prestaties en het gebruiksgemak van hun machine. Bijna de helft zegt zeker opnieuw voor dit merk te zullen kiezen. 

Bovendien heeft een vaatwasser van dit merk gemiddeld de langste levensduur. Eigenaren van een vaatwasser van het merk .... of .... zijn ook overwegend tevreden.

Benieuwd naar de testresultaten?

Word lid en krijg direct toegang tot alle testresultaten van onze experts.

Probeer 7 dagen gratis

Heb je al het juiste lidmaatschap? Log dan in

Arrow_Blue