icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Overstappers via de Zorgvergelijker: de eerste cijfers

Nieuws
|
31 december is naast de dag van vuurwerk, oliebollen en jaaroverzichten, ook de uiterste dag waarop je als consument je oude zorgverzekering kunt beëindigen. Volgens de eerste cijfers stapten 1,2 miljoen Nederlanders over in 2015. Onder andere via de Zorgvergelijker van de Consumentenbond. We analyseerden de eerste gegevens van onze overstappers.
Sandra Mul

Sandra Mul   Expert zorgverzekeringenGepubliceerd op:8 januari 2016

Late overstap

Waar de eerste overstappers al op 19 november een nieuwe zorgverzekering afsloten via onze Zorgvergelijker, deed ruim de helft dit pas na kerst. Eén op de 8 (12,2%) stapte op 30 december over. De piek lag op oudejaarsdag. Toen sloot 15,2% van de overstappers een nieuwe zorgverzekering af.

Eigen risico

Het grootste gedeelte van de overstappers (70,4%)  koos voor het standaard eigen risico van €385. 25,8% ging voor een maximaal verhoogd eigen risico van €885. De overige 3,8% verhoogde het eigen risico ook, maar niet maximaal.

Aanvullende verzekeringen

Ruim de helft van de overstappers via de Zorgvergelijker (52,1%) koos voor een aanvullende verzekering met tandartsdekking. Deze dekkingsoptie was daarmee de meest populaire. Vergoeding voor fysiotherapie is een goede tweede. 35,5% van de overstappers verzekerde zich hier aanvullend voor. Daarop volgen vergoeding voor hulp in het buitenland (17,1%), brillen en lenzen (11,4%) en alternatieve geneeswijzen (10,2%).

Overstappen kan nog

Heb je uiterlijk 31 december je oude verzekering opgezegd? Dan heb je nog tot 1 februari de mogelijkheid om een nieuwe zorgverzekering  te kiezen en af te sluiten. De verzekering gaat dan altijd met terugwerkende kracht in per 1 januari.

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.