icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Van hypotheek tot verhuisdoos |

Stap voor stap naar je nieuwe huis

icoon nieuw huis
Koopadvies

Blender kopen: waar let je op?

Ben je van plan een blender te kopen? Bedenk dan van tevoren goed wat de blender moet kunnen. Misschien zijn er andere apparaten die geschikter zijn voor wat jij wilt maken. Lees onze kooptips zodat je goed geïnformeerd naar de winkel gaat.

Noëlle van der Weel

Expert Woning & Huishouden


1
Wat moet een blender kunnen?

Blenders zijn geen veelzijdige keukenapparaten. Ze kunnen vooral heel goed de functies pureren en mengen tegelijkertijd uitvoeren, wat ze heel geschikt maakt voor het maken van smoothies en shakes, en voor het pureren van zelfgemaakte soep. We vinden ook dat blenders ijsblokjes moeten kunnen malen. Maar uit onze test blijkt dat voor lang niet alle blenders vanzelfsprekend. Het pureren van babyvoeding is ook niet voor alle blenders weggelegd. Een staafmixer doet dat beter. Bekijk en vergelijk de beste staafmixers.

Glas of kunststof

Blenders hebben een glazen- of kunststof kan. Een glazen kan is fraaier en is veel minder gevoelig voor krassen en dof worden dan een kunststoffen kan. Een glazen kan is ook beter geschikt voor het pureren van hete soep. Maar een glazen kan is ook een stuk zwaarder: sommige uit onze test wegen meer dan 2 kg!  Ook zijn blenders met een kunststoffen kan duurder dan die met een glazen kan. De bruikbare inhoud van een kan verschilt per blender. Bepaal daarom van tevoren voor wat voor hoeveelheden je de blender wilt gaan gebruiken. Ga naar de vergelijker of bekijk welke blenders de beste smoothies maken.

Koopadvies_channel1

2
Hoeveel geld wil je uitgeven?

Blenders zijn er voor een paar tientjes, maar ook van meer dan €300. Het prijsverschil zit hem in allerlei factoren:

 • Materiaalgebruik: blenders met een metalen behuizing en een glazen kan zijn duurder dan blenders met een behuizing en kan van kunststof. Glas en metaal zijn robuuster en gaan in de regel langer mee dan kunststof.
 • Inhoud: een grotere blender is duurder dan een kleine.
 • Vermogen: blenders met een hoger wattage zijn duurder dan die met een laag vermogen. Maar let op: uit onze test blijkt dat een hoger vermogen niet automatisch betekent dat de blender ook betere smoothies en soepen maakt.
 • Design: blenders die gezien mogen worden op het aanrecht zijn duurder dan blenders die je het liefst wegmoffelt in het diepste keukenkastje. Dat design verder niets zegt over hoe goed de blender is, bijkt uit onze test. Bekijk de testresultaten van de fraaie - en peperdure - blenders van Kitchenaid en Magimix.

Bekijk welke blenders het best uit de test komen.

 

 

3
Welke alternatieven zijn er?

 • Koopadvies_channel3_1

  Staafmixer

  Een staafmixer is geschikt voor het pureren van eten. Met diverse accessoires kun je er ook mee kloppen, mengen, roeren en hakken. Bekijk de beste staafmixers.

 • Koopadvies_channel3_2

  Keukenmachine

  Een keukenmachine of foodprocessor heeft als functie het hakken en fijnmalen van eten of kneden van brooddeeg. Bekijk de beste keukenmachines.

 • Koopadvies_channel3_sapcentridfuge

  Sapcentrifuge

  Met een sapcentrifuge haal je het sap uit groenten en fruit. Omdat je in de blender hele stukken fruit en groente kunt verwerken, zijn smoothies uit de blender gezonder dan sap uit de sapcentrifuge, waarbij alle vezels in de pulp achterblijven.

Community

Hulp nodig of vragen?

Wil je meer weten over blenders? Of wil je tips voor de lekkerste smoothies en milkshakes? Stel je vraag op de Community of deel je kennis en ervaring.