icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Wat is een goed merk espressomachine?

Test|Koop je de volgende keer weer een espressomachine van Delonghi? En hoe tevreden zijn consumenten over hun Jura espressomachine? Ruim 3500 consumenten gaven antwoord op deze en andere vragen over 14 veel verkochte merken. Wat vindt ons panel het beste merk espressomachine?

Jonne Hage

Jonne Hage , Expert Woning & Huishouden Bijgewerkt op:22 augustus 2018

Artikel_watiseengoedmerkespressomachine

Populairste merken

Bijna de helft van de ondervraagden heeft thuis een apparaat voor capsules of cups. Krups en Magimix zijn de grootste merken voor Nespresso-apparaten. Beide merken verkopen eigenlijk precies dezelfde machines, de enige verschillen zijn de details in het uiterlijk. Ongeveer 40% van alle ondervraagden heeft thuis een volautomatische machine, in 1 op de 3 gevallen is dat dan een machine van Delonghi.

Aankoopredenen

Een speciale actie of aanbieding is vaak de belangrijkste reden voor aanschaf (28%). Dit is vooral bij de Krups Dolce Gusto-apparaten het geval. 23% vindt een goede prijs-kwaliteitverhouding belangrijk. Voor Miele-bezitters speelde dit nauwelijks een rol (5%), daar is de goede naam van het merk belangrijk. Dit is ook de belangrijkste reden bij aanschaf van een Jura. 52% van de Jura bezitters geeft aan voor dit merk te hebben gekozen vanwege de goed naam. Een vijfde van de panelleden geeft aan dat de keuze voor een machine is gemaakt op basis van een eigen studie en zelfgemaakte vergelijkingen.

Tevredenheid over prestatie en gebruik

Het overgrote deel van de ondervraagden is erg tevreden over de eigen machine. 90% geeft aan tevreden of zelfs zeer tevreden te zijn met de prestaties en het gebruiksgemak van de espressomachine. Jura krijgt van alle merken de hoogste tevredenheidsscore. Meer dan de helft van alle Jura bezitters geeft ook aan zonder twijfel zo weer een nieuwe Jura te kopen. Aan een Jura zit natuurlijk wel een flink prijskaartje, de tevredenheid over de prijs-kwaliteitsverhouding is bij Jura dan ook minder hoog als bij de overige merken. De merken die machines maken voor cups en capsules, zowel voor Nespresso als Dolce Gusto, scoren hoog op gebruiksgemak.

Defecten

Meer dan 75% van de ondervraagden heeft nog nooit een defect aan de huidige espressomachine gehad. Bij 7% van de ondervraagden heeft het huidige apparaat 2 keer of vaker een defect vertoond. Bezitters van volautomaten van Miele, Krups, Bosch, Jura en Siemens hebben vaker dan gemiddeld een defect aan de machine. In het geval van Miele heeft de helft van de ondervraagden wel eens een of meerdere defecten gehad.

Reden(en) voor een nieuw apparaat

40% van de ondervraagden heeft de vorige espressomachine moeten vervangen omdat hij defect was. Bij 16% trad er te vaak storingen op. Veel mensen kiezen bij een defect voor een nieuwe machine omdat:

  • de reparatie erg duur zou worden (44%)
  • de vorige niet meer te repareren was (27%)
  • de garantie was verlopen (17%)

De meeste mensen kiezen voor een nieuwe machine omdat deze niet meer aan hun wensen voldoet en niet omdat hij stuk is. Ze kiezen dan een nieuwe machine met meer mogelijkheden of een betere machine of een heel ander type espressoapparaat.

Wij testen verschillende soorten espressomachines, halfautomaten, volautomaten, en gesloten portiesystemen. Ieder type heeft eigen voor- en nadelen. Bekijk de testresultaten en vergelijk espressomachines of kijk direct wat de beste espressomachine uit de test is.

Over het onderzoek

In het onderzoek hebben we gevraagd naar de ervaringen van consumenten met hun espressomachine. De uitkomsten zeggen dus niets over andere apparaten als Senseo, een cafetière, percolator of apparaten voor filterkoffie. Het onderzoek is gebaseerd op de persoonlijke ervaring van mensen met hun eigen machine, maar de resultaten zijn algemeen gemaakt. De oordelen hebben geen betrekking op een bepaald model, maar op het merk over het algemeen. Enkele merken krijgen meerdere merktevredenheidsscores, afhankelijk van de verschillende type machines die ze maken. Zo krijgt bijvoorbeeld Krups 3 scores: een voor de volautomaten, een voor de Nespresso-machines en een voor de Dolce Gusto-apparaten. De aanschafsprijs en de leeftijd van de apparaten van de ondervraagden verschillen sterk. De prijzen lopen uiteen van minder dan €50 tot meer dan €2000 en de leeftijd van apparaten van ondervraagden is in de helft van de gevallen nog geen 3 jaar oud, maar in veel gevallen toch ouder dan 6 jaar. De uitkomsten van dit onderzoek kunnen afwijken van persoonlijke ervaringen.

Lees ook:

 

Welke espressomachine past bij jou?

Wij helpen je met een paar simpele vragen.

Gebruik de keuzehulp

Keuzehulp Espressomachine