icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

De beste grasmaaier met benzinemotor

Benzinemaaiers concurreren vooral met accumaaiers, maar er is veel meer te kiezen. Vrijwel elk merk maakt maaiers met een bezinemotor en er zijn een aantal merken die alleen bezinemaaiers maken. Goede benzinemaaiers zijn ongeveer even duur als goede accumaaiers (vanaf ongeveer €400), maar er zijn ook een aantal benzinemaaiers van rond de €200. Voor die prijs is het goed zoeken naar een accumaaier. We hebben een aantal benzinemaaiers getest, maar de marktdekking is (nog) niet voldoende voor het uitdelen van predicaten.

Bart Lucassen
Bart Lucassen

Expert Woning & Huishouden


Benieuwd naar de testresultaten?

Leden hebben onbeperkt toegang tot onze testresultaten. Geen lid? Meld je aan en krijg direct toegang.

Bekijk testresultaten
 • De beste category Grass Maaiers Cirkelmaaier Bezine

  Vanaf € 551,-

  Testoordeel 7,7

  0 reviews

 • De beste category Grass Maaiers Cirkelmaaier Bezine

  Vanaf € 574,95

  Testoordeel 7,6

  0 reviews

De beste grasmaaier

De Consumentenbond test meerdere keren per jaar grasmaaiers in alle soorten en maten: maaiers met een snoer, met een accu, een bezinemotor, en robotmaaiers.

Top 3 aandachtspunten uit de test grasmaaiers
 

 1. Maaiprestaties: Grasmaaiers moeten vooral het gras in een goede staat achterlaten. Daarom wegen we de maaiprestaties zwaar mee in het testoordeel.
 2. Gebruiksgemak: We kijken we onder andere naar het gemak van maaien, in hoogste verstellen, mulchen, gras opvangen, onderhoud en opslag.
 3. Lawaai: Welke grasmaaier produceert veel herrie? En welke is juist heel stil?

Bekijk de testresultaten en ontdek welke grasmaaier het beste bij je past.

Jouw voorkeuren

Onze test geeft een algemeen advies, maar als je speciale wensen hebt, kun je in onze vergelijker filteren op aspecten die jij belangrijk vindt. Zoals het type maaier, of de aanwezigheid van een mulchingfunctie. Door tientallen grasmaaiers met elkaar te vergelijken, krijg je een eerlijk en onafhankelijk beeld. Bekijk de testresultaten en ontdek welke grasmaaier het beste bij je past.

Onafhankelijk onderzoek

Wij testen producten en diensten onafhankelijk, daardoor kun je op ons advies vertrouwen. Het onderzoek dat wij doen, betalen wij van de contributie van onze leden. Wil je dat wij onafhankelijk onderzoek kunnen blijven doen? Sluit je aan bij de Consumentenbond. Je bespaart daarbij tot honderden euro's per jaar en profiteert van vele voordelen!

 

De beste silver promo grasmaaiers