icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Genomineerd voor Website van het Jaar |

Wij gaan ervoor. Jij ook? Stem meteen

website van het jaar 2017

Je kind en veiligheid

Met kinderen in huis heb je er een verantwoordelijkheid bij. Naast de basis van verzorging en voeding is ook de V van veiligheid nu een prioriteit. Kinderen moeten op jou kunnen vertrouwen voor een veilige omgeving om op te groeien. Denk vooral aan deze 3 pijlers: veilige leefomgeving, veilig slapen en veilig spelen.
Lauri Ten Grotenhuis
Lauri Ten Grotenhuis

Expert Woning & Huishouden

school bso opvang oppas spelen blokken speelgoed meisjes

Natuurlijk hoort bij opgroeien ook vallen en opstaan, maar er zijn situaties die je liever wilt vermijden.

Veilige leefomgeving

luier kruipen baby verschonen diaperEen huis moet leefbaar blijven zonder dat er grote gevaren zijn voor je kind. Verschillende producten in huis zijn ineens een potentieel gevaar: denk aan stopcontacten en schoonmaakmiddelen. Ook de trap is leuk en de kinderstoel is voor een kind niet alleen een stoel, maar ook een klimobject. Enkele algemene tips:

 1. Verplaats je zelf eens door het huis op kruiphoogte van je baby. Wat kom je allemaal tegen, waar kan je kindje straks bij? Denk aan ook planten, de sigaretten uit de asbak of de kattenbakkorrels.
 2. Plan vooruit. Neem maatregelen voordat je kind bij het volgende stadium is. Zorg er dus voor dat schoonmaakmiddelen onbereikbaar zijn en je huis voorzien is van traphekjes voordat je kind echt kan kruipen.
 3. Laat je kind zich in zijn eigen tempo ontwikkelen. Kan je baby nog niet zitten of lopen, forceer dit dan niet door producten te kopen waarmee ze het wel kunnen.
 4. Kinderen moeten zich vrij kunnen bewegen, dus geef ze die ruimte.

Veilig slapen

bed slapen slaap baby vrolijk bedjeHet grootste gedeelte van de dag slapen de kleinsten nog. Belangrijk dus dat dit veilig kan gebeuren. Matras en ledikant zijn natuurlijk belangrijk, maar je kindje slaapt misschien ook wel eens in de box of kinderwagen. En wat doe je buiten de deur, is een campingbedje wel een goed idee?

 1. Laat je kind altijd in een eigen bed slapen.
 2. Zorg dat je kind het niet te warm heeft.
 3. Zorg dat je kind vrij kan ademen.

Veilig spelen

hout speelgoed spelen baby boxVoor baby’s zijn ouders het leukste speelgoed, maar naarmate kinderen ouder worden komt er steeds meer speelgoed bij kijken. Belangrijkste tips:

 • Kijk naar de leeftijdsaanduiding op speelgoed.
 • Mijd kleine onderdelen. Kleine kinderen stoppen alles in hun mond.
 • Koop voor de kleinsten geen speelgoed met touwtjes, koordjes en knoopjes.
 • Let op potentiele vingerbeknellingen.

 

Nieuw & interessant

 • sleutels-waarschuwing
  Nieuws  |  23 okt.

  Waarschuwing: Little Tickes Discover Sounds sleutels

  MGA Entertainment heeft ontdekt dat baby's de sleutels te ver in hun mond kunnen stoppen. Hierdoor kan het keelweefsel beschadigen en ontstaat gevaar voor verstikking.
 • vormensorteerbal-waarschuwing
  Nieuws  |  23 okt.

  Waarschuwing: Vormensorteerbal A.I&E.

  Tijdens het spelen met de Shape sort ball (Vormensorteerbal) kunnen kleine onderdelen afbreken. Als dit gebeurt is er gevaar voor verstikking.
 • Smart-watches-kinderen
  Nieuws  |  18 okt.

  Veiligheidslekken in gps-horloges kinderen

  Volgens de Noorse Consumentenbond is een aantal gps-horloges voor kinderen zeer slecht beveiligd. Vreemden kunnen de controle overnemen en kinderen volgen en afluisteren.
 • Autostoeltje-MC-airbag
  Nieuws  |  17 okt.

  Maxi-Cosi lanceert autostoeltje met airbags

  In de gordeltjes van het nieuwste stoeltje van Maxi-Cosi zitten kleine airbags verwerkt. De airbags openen zich razendsnel bij een botsing en vangen het hoofdje en nekje op.