icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Archief Opstalverzekering

Hier vind je alle eerder verschenen artikelen binnen Opstalverzekeringen.


2018

Nieuws | 13 september 2018

Opstalverzekeraars differentiëren op leeftijd

Dat autoverzekeringen voor jongeren vaak aanzienlijk duurder zijn dan voor oudere bestuurders is bekend. Ook opstalverzekeraars differentiëren steeds vaker op de leeftijd van verzekerden.

Nieuws | 18 juli 2018

Veel klachten over premieverhoging Centraal Beheer

Wij krijgen de laatste tijd veel klachten over forse premieverhogingen van de woonverzekeringen van Centraal Beheer. Bij de opstalverzekeringen gaat het om stijgingen van 75% en meer.

Nieuws | 6 juli 2018

Verzekeringsbranche weinig transparant over provisies

Schadeverzekeraars zijn vaak niet open over hoeveel provisie hun tussenpersonen krijgen. Uit onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat de provisie kan oplopen tot ruim een kwart van de premie.

12 juni 2018

Opstalverzekering en asbestschade

Is je huis gebouwd vóór 1994? Dan is er mogelijk asbest gebruikt. Bij brand- of stormschade is het dan belangrijk dat je verzekeraar alle kosten vergoedt.

Nieuws | 11 juni 2018

Mes in vergoeding asbestschades

Opstalverzekeraars stellen zich in op het aanstaande verbod op asbestdaken. Omdat deze daken voor 1 januari 2024 vervangen moeten zijn, betaalt een aantal verzekeraars bij schade niet meer de volledige herstelkosten.

24 mei 2018

Hoe is het glas in je huis verzekerd?

Glasschade zit in een klein hoekje, dus een glasverzekering is geen overbodige luxe. De ene glasverzekering is echter de andere niet.

Nieuws | 23 mei 2018

Verzekeraar moet boete onderbouwen

Verzekeraars zijn steeds scherper op fraude en leggen vaak een standaardboete op van €532. De verzekeraar moet wel aantonen dat hij deze kosten daadwerkelijk heeft gemaakt. Anders hoef je de boete niet te betalen.

16 mei 2018

Opstalverzekering en eigen risico

Verzekeraars vragen bij een opstalverzekering een eigen risico om de schadelast te beperken. Als een consument bijvoorbeeld de eerste €100 of €250 zelf moet betalen, wordt niet elk wissewasje geclaimd bij de verzekeraar. Dit leidt tot een lagere premie.

16 mei 2018

Bijzondere kosten na calamiteiten

Let bij een opstalverzekering goed op de vergoeding na een calamiteit zoals een brand, blikseminslag of ontploffing. Sommige verzekeraars vergoeden dit soort kosten volledig, andere voor een relatief klein deel.

16 mei 2018

Wat dekt je opstalverzekering bij brand?

Vergelijk bij het afsluiten van een opstalverzekering goed welke vergoedingen je krijgt als je wordt getroffen door een woningbrand. De verschillen zijn groot, zeker bij de 'bijzondere kosten'.

9 mei 2018

Verzeker je zonnepanelen

Zonnepanelen vallen onder de dekking van je opstalverzekering. Huur je een woning en heb je zonnepanelen, dan valt dit onder huurdersbelang van je inboedelverzekering.

9 mei 2018

Voorkom onderverzekering bij je opstalverzekering

Als je opstalverzekeraar onjuiste gegevens van (de waarde van) je woning heeft, kun je te maken krijgen met onderverzekering. Dan draai je bij schade deels zelf op voor de kosten.

3 mei 2018

Gebruikstips voor je opstalverzekering

Schade aan je woning is erg vervelend. Met een opstalverzekering krijg je de schade (deels) vergoed. We geven je graag een aantal tips over de afhandeling van schade en waar je op moet letten.

12 april 2018

Waterschade

Schade door directe neerslag wordt door alle woonverzekeraars gedekt. Maar niet alle schade wordt gedekt.

12 april 2018

Wat dekt een opstalverzekering?

Heb je een eigen huis, dan is een opstalverzekering verplicht. Huur je een woning of woon je in een appartement, dan is een opstalverzekering niet verplicht. En meestal ook niet nodig. Maar er zijn uitzonderingen!

12 april 2018

Archief Opstalverzekering

Hier vind je alle eerder verschenen artikelen binnen Opstalverzekeringen.

12 april 2018

De beste opstalverzekering

Wat is de beste opstalverzekering? We vergelijken de polissen van meer dan 30 aanbieders op voorwaarden en premies.

12 april 2018

Opstalverzekering kiezen: waar let je op?

Opstalverzekeringen zijn er in allerlei soorten en prijzen. Waar moet je op letten als je een opstalverzekering afsluit en welke (extra) dekkingen heb je nodig?

2017

22 november 2017

Vereniging van Eigenaars moet sparen

Vanaf 1 januari 2018 zijn Verenigingen van Eigenaars (VvE's) verplicht een minimale reservering te doen in een fonds voor groot onderhoud.

2016

21 januari 2016

Tijdelijk verhuur en uitleen verzekeren

Als je spullen uitleent of tijdelijk je huis verhuurt, is dit niet altijd verzekerd bij schade. Daarom hebben verzekeraars de zogenoemde sharingpolis ontwikkeld.


Zoek binnen de website

Vul een zoekterm in