! Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid en snelheid om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Smartphone merken

Test|Zo’n 3700 consumenten deden mee ons aan panelonderzoek over smartphonemerken. Wij vroegen hen over welke merk ze het meest tevreden waren en welk merk er niet zo goed vanaf komt. Eén merk heeft duidelijk de meeste tevreden gebruikers.

Wouter Rensink

Wouter Rensink , Expert Elektronica Bijgewerkt op:19 februari 2020

merkentest-smartphones

3 highlights uit de test

 1. 1
  Gebruiksgemak

  Een ander merk smartphone, dat kan best even wennen zijn. Daarom is het goed om te zien welke merken gemakkelijk te gebruiken en bedienen zijn. We tonen je de scores van alle onderzochte merken.

 2. 2
  Defecten

  Je nieuwe smartphone moet natuurlijk niet kapotgaan. Uit ons onderzoek blijkt dat klanten van sommige merken 4 keer zo vaak een defect hebben dan klanten van andere merken. Wij tonen je welke merken dit zijn.

 3. 3
  Merkentrouw

  Het is een veelzeggend signaal: mensen die hierna zeker weer een smartphone van hetzelfde merk willen. Ons onderzoek laat zien welke merken de meest trouwe klanten hebben. Ook lees je voor welke merken dit niet geldt.

Welke merken hebben we vergeleken?

Apple
Huawei
LG
Motorola
Nokia
Samsung

Conclusie

Nederlanders zijn het meest tevreden over smartphones van het merk …, …-gebruikers zijn echter ook tevreden over hun smartphone.

 

…-gebruikers zijn meer dan gemiddeld tevreden over de prestaties en het gebruiks- en bedieningsgemak van hun telefoon. Meer dan … van de 10 gebruikers geeft aan zéér tevreden te zijn. Dit is duidelijker beter dan het gemiddelde. Geen enkel ander merk heeft zoveel zeer tevreden gebruikers.

Benieuwd naar de testresultaten?

Word lid en krijg direct toegang tot alle testresultaten van onze experts.

Word lid

Al lid? Log dan in

Arrow_Blue