icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Beste goedkope smartphone

Test
|
Een goede smartphone hoeft helemaal niet duur te zijn. In onze test zitten tientallen modellen die €300 of minder kosten, en die veel bieden voor die prijs.
Andre van Zwet_S

Andre van ZwetExpert smartphones

Artikel voor leden
Bijgewerkt op:10 juni 2021
smartphone

Beste smartphones voor €300 of minder

We testen voortdurend nieuwe smartphones, zowel de dure topmodellen als de goedkopere smartphones. De duurste modellen kosten meer dan €1000. Maar er verschijnen ook veel smartphones op de markt die tussen de €100 en €200 euro kosten. Veel geteste smartphones kosten minder dan €300. En van sommige duurdere modellen zakt soms de prijs na verloop van tijd tot onder de €300. 

Speciaal voor leden

Ingelogde leden met pakket Kies & Koop of Volledig & Vertrouwd zien hieronder de 5 beste goedkope smartphones voor €300 of minder. Anders zie je de 5 modellen die we het meest recent hebben getest.

Ons advies

Goedkoop of toch duurder?

Op sommige vlakken doen budgetsmartphones niet onder voor duurdere modellen. Waar moet je op letten?

Een goedkoop model is waarschijnlijk goed genoeg als je:

  • Bellen met goede spraakkwaliteit belangrijk vindt.
  • De batterijduur belangrijk vindt.

Een duurder model is waarschijnlijk een betere keuze als je:

  • Snelheid erg belangrijk vindt.
  • Een goede camera belangrijk vindt.
  • Een smartphone wilt die stof- en waterbestendig is.

Goedkope modellen worden steeds beter

Veel goedkope smartphones hebben tegenwoordig een groot scherm met kleine schermranden. Vroeger hadden alleen duurdere modellen zo'n scherm. Ze hebben een inkeping of gat in het scherm voor de selfiecamera. Goedkopere smartphones hebben ook steeds vaker meerdere cameralenzen op de achterkant.

Kooptips goedkope smartphones

Hoe wij smartphones testen

Voor onze smartphonetest schakelen we een professioneel laboratorium in. Zij testen voor ons het hele jaar door de nieuwste smartphones. We testen de smartphones steeds op dezelfde manier, want alleen dan zijn telefoons eerlijk met elkaar te vergelijken. We beoordelen onder meer de batterij, de prestaties, het scherm en hoe goed je ermee kunt fotograferen en filmen.

Zo testen we smartphones