icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Smartphone kopen: wat krijg je voor welk budget?

Hoeveel een smartphones kost varieert tussen een paar tientjes en meer dan duizend euro. Bellen en internetten kunnen ze allemaal. Dus wat zijn nou verschillen?
Wouter Rensink

Wouter Rensink , Expert Elektronica Bijgewerkt op: 25 oktober 2021

vergelijken-smartphones-1200x800px

Minder dan €100

Spaar nog even verder als je minder dan €100 hebt. Bij deze telefoons is zoveel bezuinigd op onderdelen, dat ze zelfs voor bellen, surfen en tekstberichten niet bepaald voldoen.

€100 tot €200

Smartphones van €100 tot €200 zijn prima om te bellen, sms'en of surfen op het internet. Ze zijn minder geschikt voor navigatie in je auto, fotograferen of muziek luisteren.

€200 tot €300

Als je €200 tot €300 uitgeeft, dan krijg je betere standaardfuncties geleverd. De camera is vaak redelijk, maar helemaal zeker weet je dat niet in deze prijscategorie.

€300 tot €500

Bij een bedrag van €300 tot €500 is de prijs-/kwaliteitverhouding veelal optimaal. De functionaliteit is veelal compleet en de camera is meestal ruim voldoende.

€500 tot €700

Voor €500 tot €700 koop je bijvoorbeeld een uitgeklede variant van een topsmartphone, of een outlet-model uit de afgelopen jaren.

Meer dan €700

Vanaf €700 koop je smartphones waarmee fabrikanten indruk willen maken. Met Plus- of Pro-varianten en varianten met extra opslagcapaciteit weten ze prijs steeds verder op te drijven. Duurdere smartphones bevatten de nieuwste technische snufjes, zoals:

  • snelladen en draadloos opladen;
  • prachtige OLED-schermen
  • 4KHDR-scherm met een breed kleurenspectrum;
  • supersnelle processors;
  • meerdere, en goede, camera’s;
  • accessoires zoals premium oordopjes;
  • veel opslagruimte.

Refurbished

Gereviseerde smartphones zijn opgeknapte telefoons, waarbij versleten onderdelen zoals het scherm en de batterij zijn vervangen. Lees het artikel Refurbished kopen, waar let je op?.

Vond je dit artikel interessant?

Blijf per e-mail op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Ben je ingelogd op onze website en heb je de personalisatie cookies geaccepteerd? Dan combineren we je klikgedrag met je persoonlijke gegevens. Zo ontvang je e-mails die zijn afgestemd op jouw interesses. Afmelden kan altijd. Lees ook onze privacyverklaring.