icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Philips Steam&Go

Eerste indruk
|
Een handzame kledingstomer die gemaakt is om snel de grootste kreukels uit kleding te halen.
Sanne Jansweijer

Sanne Jansweijer   Expert stoomstrijkijzersGepubliceerd op:15 september 2015

MerkPhilips

Richtprijs€ 97,99

Typehandheld kledingstomer

Conclusie

De Philips Steam&Go is een kledingstomer die je met één hand kunt gebruiken. Je vult het reservoir met water, wacht even en stoomt kreukels en vervelende luchtjes uit je kleding.   

Wij probeerden de Steam&Go uit op verschillende kledingstukken. Het ontwerp en gewicht zorgen ervoor dat de kledingstomer handzaam is in gebruik. Ook gaan de grootste kreukels uit de kleding en verdwijnen nare geurtjes. Maar wil je echt alle kreukels eruit, dan werkt een strijkijzer beter.

Voordelen:

 • Erg handzaam apparaatje. Wij hebben meerdere kledingstukken achter elkaar gestoomd en vonden hem niet zwaar.
 • De handleiding bevat handige tips over het stomen van bijvoorbeeld jurken en overhemden.
 • Zowel links- als rechtshandig te gebruiken.
 • De stoom is te regelen met een knop aan de onderkant. Deze knop zit op een prettige plek en is gemakkelijk te bedienen.
 • Verfrist kleding zonder het te wassen. 
 • Grote kreukels zijn goed weg te krijgen. Kleine kreukels en detailwerk vragen toch echt om een strijkbeurt. 
 • Het reservoir is soepel te verwijderen en weer terug te schuiven.
 • Het reservoir is doorzichtig, dus het is goed te zien wanneer er bijgevuld moet worden.

Nadelen:

 • Het snoer is erg kort en een verlengsnoer is geen overbodige luxe voor wat meer bewegingsruimte.
 • Bij het neerleggen van de stomer heb je de neiging om het apparaat op de hete zool te leggen. Hierdoor is er kans op brandplekken en beschadiging. Een houder zou handig zijn.
 • Vooral de puntjes van hangende kleding vergen wat oefening bij stomen.
 • Het reservoir is wat klein, daardoor moet je vaak bijvullen. Ook is de vulopening klein en kost het moeite om te vullen zonder te knoeien.
 • De aan-uitschakelaar zit niet op het apparaat zelf, maar op de stekker 2 meter verder.
 • Alleen bij zacht water kan kraanwater gebruikt worden. Bij gemiddeld tot hard water adviseert Philips gedestilleerd of gedemineraliseerd water. 
 • Een gekreukelde zoom vraagt om 3 handen. Bij mouwen, hoekjes en randjes is een strijkplank geen overbodige luxe.
 • Er is geen indicatielampje of geluidssignaal dat het apparaat klaar is voor gebruik.
 • Geen indicatie dat het reservoir bijgevuld moet worden. 

Klein en fijn

De Philips Steam&Go Handheld kledingstomer is klein (34,7x12,5x9,5 cm) en weegt iets meer dan 700 gram. Hiermee is hij niet veel zwaarder dan een föhn. De stomer ligt goed in de hand en is makkelijk te bedienen. Het snoer is met 2 meter aan de korte kant. Een verlengsnoer is dus handig.

In gebruik

De Steam&Go warmt snel op. Al na 45 seconden kun je hangende kleding stomen. Na 90 seconden kan ook liggende kleding gestoomd worden. Het blijft wel een beetje gokken wanneer de Steam&Go op temperatuur is, want een lampje of geluidssignaal ontbreekt. Om te stomen moet je de stoomknop continu ingedrukt houden. De eerste stoom kan waterdruppels bevatten, richt de stomer daarom eerst van je af. Zo krijg je geen vlekken op je kleding.

Handigheidje

Om de stof goed glad te krijgen trek je deze met één hand strak en bedien je de Steam&Go met de andere hand. Hierdoor kun je stoom over je vingers krijgen, vooral bij de hoeken en moeilijker te bereiken delen. Maar met wat oefening krijg je hier wel handigheid in. Wij hebben overigens niet onze vingers verbrand aan de stoom.

Snel bijvullen

Het waterreservoir is klein. Dit houdt het gewicht van de handstomer beperkt, maar zorgt er ook voor dat je snel weer moet bijvullen. Met een vol reservoir kun je ongeveer 3 minuten stomen. Het apparaat geeft geen signaal wanneer het water op is. Wel maakt de stomer een brommend geluid. Omdat het reservoir doorzichtig is kun je goed zien of je moet bijvullen. 

Hangen of liggen

Kleding kan zowel hangend als liggend gestoomd worden. Zorg er bij hangend stomen voor dat je voldoende werkruimte hebt en dat je kleding stevig hangt. Vooral voor grote oppervlaktes is hangend stomen erg handig. Voor de details, zoals kragen en manchetten kun je het kledingstuk beter op een strijkplank leggen.

Van zijde tot gordijn

De Steam&Go kun je gebruiken voor zware stoffen, maar ook voor fijne stoffen zoals zijde. Voor dikkere stoffen is een opzetborstel nodig om de kreukels eruit te krijgen. Deze wordt meegeleverd.

Weer fris

De Steam&Go kan ook gebruikt worden om geurtjes uit kleding te krijgen. Een lekker luchtje toevoegen is niet mogelijk. Geur- of strijkhulpmiddelen mogen niet aan het water toegevoegd worden.

Bacteriën

Philips beweert dat de stoom 99,9% van de bacteriën op je kleding doodt. Hiervoor moet je de handstomer wel 8 minuten op 1 plek houden. Dat is wel heel erg lang.

Vergelijk onze geteste stoomstrijkijzers.

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.

Test stoomstrijkijzers