icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Testresultaten van 13 nieuwe tablets en laptopvervangers

Nieuws
|
We hebben weer 13 nieuwe tablets aan onze test toegevoegd. De verschillen zijn groot: er zitten enkele zeer goedkope 7 inch en 8 inch tablets tussen, maar ook een aantal prijzige 2-in-1 modellen die als vervanging van je laptop dienen. De meest opvallende resultaten?
Elvin Dujardin

Elvin Dujardin   Expert ElektronicaGepubliceerd op:4 oktober 2017

testresultaten-tablets

Nieuwe modellen van Lenovo

De meeste nieuwe tablets zijn van het merk Lenovo. Dit merk lanceerde onlangs de Tab 4-serie, met verschillende 8- en 10-inch tablets in meerdere prijsklassen. De goedkoopste is de Tab 4 8 (TB-8504F – 16GB) van €160 en de duurste is de Tab 4 10 Plus (TB-X704F), met 64GB opslag en een prijs van €350.

Behalve Lenovo hebben we ook 3 tablets van het budgetmerk Archos getest en enkele varianten van de Surface Pro 2017 van Microsoft.

Onvoldoendes: 3

Over het algemeen zien we dat tablets steeds beter worden, maar helaas zijn er ook nog steeds modellen die we niemand aanraden. In dit geval scoren maar liefst 3 van de 13 tablets een dikke onvoldoende. Dat zit hem met name in de slechte beeldkwaliteit, waarbij vooral de helderheid en de kijkhoeken ondermaats zijn.

Daarnaast zijn ook de prestaties, accuduur en bouwkwaliteit matig tot zeer slecht. Kortom, deze tablets zijn voor niemand prettig in het gebruik.

Nieuwe Beste Koop

Gelukkig zijn er ook positieve uitschieters. Zo is er een nieuwe Beste Koop bij de kleine tablets en scoren ook enkele 10-inch-modellen behoorlijk goed. Een aantal van de Lenovo Tab 4-tablets onderscheidt zich met een opvallend lange accuduur. Zo kun je met de Tab 4 8 (TB-8504F – 16GB) op 1 acculading ruim 15,5 uur video’s afspelen en is de Tab 10 (TB-X103F) geschikt voor 14,5 uur internetten voordat hij weer aan de lader moet. Dat zijn cijfers die we niet vaak zien in de test.

Tablets die we getest hebben

Hieronder zie je alle nieuw geteste tablets op een rij. Klik op het model voor de uitgebreide specificaties en testresultaten.
 

Ben je lid? Klik op de tablets voor de volledige testresultaten, of ga naar de vergelijker voor alle geteste tablets.

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.