icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Genomineerd voor Website van het Jaar |

Wij gaan ervoor. Jij ook? Stem meteen

website van het jaar 2017

Wat vinden consumenten een goed merk vaatwasser?

Test | Zou je een volgende keer weer voor een Whirlpool vaatwasser kiezen? En hoe tevreden ben je over je vaatwasser van AEG? Ruim 3600 consumenten gaven antwoord op deze en andere vragen over 10 vaatwassermerken. Over welke merken zijn ze enthousiast en welke kun je misschien beter links laten liggen?
Irene la Faille
Irene la Faille

Expert Woning & Huishouden

Gepubliceerd op:  10 januari 2017

vaatwasser-keuze

Benieuwd naar dit artikel?

Geen lid van de Consumentenbond? Geen probleem! Maak gratis kennis en krijg direct toegang.

Bekijk testresultaten

Eén merk favoriet

Eén merk - Miele - steekt met kop en schouders boven de rest uit. De bezitters zijn zeer tevreden over de prestaties en het gebruiksgemak. De meeste mensen kiezen voor dit merk vanwege de goede naam. Ook zal de helft van de ondervraagden in de toekomst ook zeker weer voor dit merk kiezen.

Minder tevreden zijn ze over de prijs-kwaliteitverhouding. Met een prijs van €1000 zijn deze vaatwassers gemiddeld een stuk duurder.

Eind 2016 beantwoordden 3611 consumenten vragen over hun vaatwasser. We vroegen ze naar hun type vaatwasser, het merk en de prijs die ze ervoor betaald hadden. We keken ook naar de leeftijd van de huidige vaatwasser, of ze al eens mankementen hadden gehad en na hoeveel jaar ze de vorige vaatwasser vervingen.

Eén merk steekt er met kop en schouders bovenuit. Hierover niets dan lof. Een aantal merken bungelen onderaan als het gaat over merktevredenheid. Het panel is hiervan niet zo zeker of ze wel weer voor dit merk zouden kiezen.

Nieuwste artikelen

Test vaatwassers

2 maanden gratis

Maak 2 maanden gratis kennis met de Consumentenbond en bekijk direct dit artikel én al onze tests.