icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Virusscanner kiezen

Artikelen binnen dit onderwerp

 • Virusscanner via internetprovider

  Veel internetproviders bieden een virusscanner. Soms inclusief, soms moet je extra betalen. Welke opties zijn er en is deze beveiliging voldoende?
  13 juni 2023
 • Heb je een virusscanner nodig op iPhones en Apple-computers?

  Windows-pc's hebben een virusscanner nodig. En op Android-apparaten biedt een scanner ook meerwaarde. Hoe zit het met Apple-apparaten? Malware is daar niet zo’n groot gevaar, maar phishing kun je op elk apparaat tegenkomen.
  12 februari 2024
 • Virusscanner of uitgebreide internet security

  Voor antivirussoftware kun je kiezen uit verschillende fabrikanten, maar vaak nog eens uit diverse pakketten per fabrikant. In veel gevallen is het basispakket een net zo goede keuze als een uitgebreid pakket.
  18 maart 2024
 • Goedkope virusscanner en Office-pakket kopen

  Waar kun je goedkope antivirus en Office-software kopen? Door slim te shoppen, bijvoorbeeld in het buitenland, bespaar je al snel tientallen euro’s per jaar.
  18 maart 2024
 • Vul je virusscanner aan met extra software

  Een virusscanner houdt niet alles tegen. Extra beveiligingssoftware kan nuttig zijn om je computer vrij te houden van software die je niet wenst. 
  18 maart 2024
 • Avast nog te vertrouwen?

  Antivirusmaker Avast verzamelde en verkocht tot januari 2020 gebruikersdata. Deze data waren waren anoniem, maar mogelijk te herleiden naar gebruikers. Kun je Avast nog vertrouwen?
  20 februari 2024
 • Pas op voor TotalAV en foute virusscanner-vergelijkers

  Via zoekresultaten en advertenties in Google vind je meerdere virusscanner-vergelijkers die je op het verkeerde been zetten. Ze bevelen virusscanners aan als TotalAV, die twijfelachtig presteren en je soms ongewenst op kosten jagen.
  18 maart 2024