icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Ga naar hoofdinhoud

Virusscanner via internetprovider

Veel internetproviders bieden een virusscanner. Soms inbegrepen in het maandbedrag, soms moet je er apart voor betalen. Welke opties zijn er en is deze beveiliging voldoende?
Ronald Kamp_S

Ronald Kamp , Expert Elektronica Bijgewerkt op: 9 september 2021

stappenplan windows

Internet brengt veel gemak, maar kent ook gevaren, bijvoorbeeld virussen of andere malware. Om veilig te internetten is een goede virusscanner onontbeerlijk. Er zijn gratis en betaalde scanners. Die zijn verkrijgbaar bij (online) winkels en antivirusmakers, maar ook bij internetproviders.

Prestaties virusscanner via provider

De scanner die internetproviders aanbieden is meestal (op basis) van F-Secure en, afhankelijk van de provider, betaald of gratis. Uitzonderingen zijn Fiber en Solcon, die scanners van Kaspersky of Eset leveren. 

F-Secure presteert in onze virusscannertest beter dan andere gratis antivirussoftware, zoals Defender, de standaard scanner van Windows. Vergelijk zelf andere virusscannerpakketten met die van F-Secure.

Gratis antivirus (inbegrepen bij abonnement)

Sommige internetproviders bieden een virusscanner gratis aan bij alle of een deel van hun abonnementen. Een voordeel boven andere (voor iedereen) gratis virusscanners is dat ze geen reclame maken voor betaalde varianten. Je moet de scanner zelf op je pc('s) installeren. Klik op de providernaam voor meer informatie of instructies:

Betaalde antivirus via provider

De meeste providers bieden betaalde antivirus, naast een eventuele gratis optie. Let op: via de provider is het niet altijd goedkoper dan de software los aanschaffen. Kijk voordat je overstapt naar een andere antivirus eerst wat de beste antivirus in onze test is.

  • Caiway Glasvezel: F-Secure Safe, vanaf €2,50 per maand (1 pc)
  • KPN Veilig: F-Secure Safe voor 10 apparaten, €5 per maand
  • Online.nl: F-Secure Safe, 5 apparaten, €40 per jaar
  • Stipte Secure PC: Kaspersky beveiliging, prijs verschilt per abonnement
  • Tele2: F-Secure Internet Security, 3 apparaten, €4 per maand 
  • T-Mobile: F-Secure Safe, 5 apparaten, €40 per jaar
  • Youfone: Eset Internet Security, 3 apparaten, €60 per jaar
  • ZeelandNet/Delta: F-Secure Safe, 5 apparaten, vanaf €60 per jaar
  • Ziggo Safe Online L: F-Secure Safe, 5 apparaten, €4 per maand 
  • Ziggo Safe Online XL: F-Secure Safe, 20 apparaten, €7 per maand of gratis bij veel combinaties van Vodafone (mobiel) en internet van Ziggo.

Budget, Fiber, NLEx, OnsbrabantNet, Oxxio en Solcon bieden geen antivirus aan.

Lees meer

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.