icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Archief Virusscanners

Hier vind je alle eerder verschenen artikelen binnen Virusscanners.


2024

20 februari 2024

Avast nog te vertrouwen?

Antivirusmaker Avast verzamelde en verkocht tot januari 2020 gebruikersdata. Deze data waren waren anoniem, maar mogelijk te herleiden naar gebruikers. Kun je Avast nog vertrouwen?

12 februari 2024

Heb je een virusscanner nodig op iPhones en Apple-computers?

Windows-pc's hebben een virusscanner nodig. En op Android-apparaten biedt een scanner ook meerwaarde. Hoe zit het met Apple-apparaten? Malware is daar niet zo’n groot gevaar, maar phishing kun je op elk apparaat tegenkomen.

2022

4 maart 2022

Kaspersky antivirus geen aanrader door Russische achtergrond

Kaspersky is een Russisch bedrijf. Door de oorlog in Oekraïne raden we deze software nu niet aan. Heb je de scanner al geïnstalleerd? Lees dan de hoe je de software weer verwijdert.

2020

Nieuws | 18 maart 2020

Consumentenbond waarschuwt voor corona-oplichters

De Consumentenbond waarschuwt voor criminelen die misbruik maken van het coronavirus. Onder meer met virussen in e-mails en sms’jes en gegevens van consumenten ontfutselen.

2019

2 september 2019

Pas op voor TotalAV en foute virusscanner-vergelijkers

Via zoekresultaten en advertenties in Google vind je meerdere virusscanner-vergelijkers die je op het verkeerde been zetten. Ze bevelen virusscanners aan als TotalAV, die twijfelachtig presteren en je soms ongewenst op kosten jagen.

2018

Test | 17 december 2018

Beste virusscanners voor Android

Criminelen hebben het steeds vaker gemunt op smartphones. Je kunt een virusscanner installeren op je Android-telefoon voor extra bescherming tegen phishing en malafide apps.

11 oktober 2018

Test McAfee

Welke virusscanner van McAfee komt als Beste uit de Test? Bekijk de testresultaten van McAfee virusscanners.

18 september 2018

Gratis virusscanner: tips en trucs

Sommige gratis virusscanners presteren bijna even goed als betaalde. Maar er zijn wel nadelen.

7 september 2018

Norton virusscanner

Bekijk de testresultaten van de Norton Security virusscanners. Naast antivirus levert Norton ook Norton Password Manager en Norton Secure VPN.

3 januari 2018

Virusscanner via internetprovider

Veel internetproviders bieden een virusscanner. Soms inclusief, soms moet je extra betalen. Welke opties zijn er en is deze beveiliging voldoende?

3 januari 2018

Hoe wij virusscanners testen

Lees hoe wij de verschillende virusscanners vergelijken en tot onze testresultaten komen.

2017

11 oktober 2017

Virusscanner of uitgebreide internet security

Voor antivirussoftware kun je kiezen uit verschillende fabrikanten, maar vaak ook uit diverse pakketten per fabrikant. In veel gevallen is het basispakket een net zo goede keuze als een duurder, uitgebreider pakket.

Nieuws | 2 oktober 2017

Nieuwe tv-serie KoopKracht van start

Regionale omroep NH produceert samen met de Consumentenbond een nieuwe serie KoopKracht. In de eerste aflevering staat de privacy van consumenten centraal.

Nieuws | 20 september 2017

CCleaner besmet met virus

Het veel gebruikte opschoonprogramma CCleaner was bijna een maand besmet met een virus. Ook al is er geen direct gevaar, het is verstandig actie te ondernemen wanneer je CCleaner op je pc hebt staan.

Nieuws | 14 september 2017

Hardleerse gezondheidssites blijven privacy schenden

Veel gezondheidswebsites plaatsen nog steeds commerciële cookies zonder toestemming van de bezoekers. Dit blijkt uit een herhaalonderzoek van de Consumentenbond naar websites die informatie bieden over ziektes en verslavingen.

Nieuws | 31 mei 2017

Grote prijsverschillen in softwarepakketten

Door prijzen te vergelijken kunnen consumenten tientallen euro’s per jaar besparen op antivirus- en kantoorpakketten. Dit blijkt uit een prijspeiling van de Consumentenbond. Gespecialiseerde software-websites zijn vaak het goedkoopst.

11 mei 2017

Goedkope virusscanner en Office-pakket kopen

Waar kun je goedkope antivirus en Office-software kopen? Door slim te shoppen, bijvoorbeeld in het buitenland, bespaar je al snel tientallen euro’s per jaar.

2016

Nieuws | 4 november 2016

Nieuwe phishingquiz online

Phishingmails worden gevaarlijker en steeds lastiger te herkennen. Om consumenten te wapenen tegen dit soort kwaadaardige mails, lanceert de Consumentenbond een nieuwe phishingquiz.

28 april 2016

Virus verwijderen

Voorkomen is beter dan genezen. Maar wat doe je als een computer toch besmet raakt met een virus?

8 april 2016

Gebruikstips voor je virusscanner

Voorkomen is beter dan genezen, dus je installeert een virusscanner. Maar hoe zorg je voor een maximale beveiliging? En wat doe je als er toch een virus op je computer staat? Met deze tips bescherm je je beter tegen digitale gevaren.


Zoek binnen de website

Vul een zoekterm in