icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Losse aanvullende verzekering afsluiten in 2017 meestal mogelijk

Nieuws
|
Bij de meeste zorgverzekeraars is het afsluiten van een losse aanvullende verzekering (zonder basisverzekering bij diezelfde verzekeraar) mogelijk. Wel werpen sommige verzekeraars hierbij extra voorwaarden op.
fauve panis

Fauve Panis   Expert Voeding & GezondheidGepubliceerd op:30 december 2016

zorg polis

Zorgverzekeraars moeten iedereen accepteren voor de basisverzekering, maar mogen voor de aanvullende zorgverzekering wel acceptatiecriteria hanteren. Zo is het ook mogelijk dat consumenten bij sommige zorgverzekeraars geen aanvullend pakket kunnen afsluiten als er niet ook voor een basispakket bij die verzekeraar is gekozen.

Losse aanvullende verzekering niet mogelijk

Voorbeelden van zorgverzekeraars waar een losse aanvullende verzekering afsluiten niet mogelijk is, zijn DSW, HEMA en CZ. Ook bij OHRA en Delta Lloyd (onderdeel van het concern CZ) geldt deze regel, al kan een bestaande verzekerde bij beëindiging van de basisverzekering de aanvullende verzekering wel behouden. Er geldt dan een premie-opslag van 25%.

Extra voorwaarden

Menzis (inclusief Anderzorg en collectief PMA), VGZ (inclusief alle labels die hieronder vallen), Zilveren Kruis, de Friesland, ONVZ (inclusief PNOzorg en VvAA), Zorg & Zekerheid, Ditzo en de Amersfoortse geven aan dat een aanvullende verzekering wel los van de basisverzekering kan worden afgesloten. Bij Menzis, Zilveren Kruis, Zorg & Zekerheid, Ditzo en de labels van VGZ (met uitzondering van Zorgzaam) gelden daarbij geen extra voorwaarden.

De Friesland en ONVZ rekenen in dit geval extra premiekosten: bij allebei betaal je een opslag van 50%. De Amersfoortse geeft aan geen premie-opslag te berekenen, maar wel extra gezondheidsvragen te stellen.

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.