Auto's

  placeholder placeholder

Wat moet je weten bij de aanschaf van een auto?

De aankoop van een auto is een flinke uitgave. In dit dossier vind je informatie om je voor, tijdens en na de koop te assisteren. Resultaten van honderden autotests vind je in de AutovergelijkerRecent toegevoegd: o.a. de BMW 2-serie Active Tourer, Opel Corsa en Renault Twingo. Achtergrondinformatie vind je bij deze thema's:

Meer video's
 1. De beste auto

  auto: beste uit de test

  Per klasse  - van stadsmini's tot grote middenklasse - is een Beste uit de test bepaald. Niet alleen moeten ze hoog scoren in onze uitgebreide 'rijden en gebruik' test, ook afschrijving, (merk)betrouwbaarheid, verbruik/uitstoot (Ecotest) en veiligheid moeten in orde zijn. Daarnaast zijn de beste auto's voor 5 specifieke gebruikersprofielen bepaald. Onder meer voor kilometervreters, (grote) gezinnen en senioren.

  Bekijk de beste auto's per klasse en doelgroep
 2. Botsproeven december 2014

  crashtest 2014 porsche macan

  In december zijn 15 auto's getest op (bots)veiligheid. Eén valt er compleet door de mand. Bekijk de resultaten van de Audi A3 e-tron, Dacia Logan MCV, Ford Mondeo, Jeep Renegade, Kia Sorento, Kia Soul, Land Rover Discovery Sport, Lexus NX, Mini, Opel Corsa, Porsche Macan, Smart Fortwo, Smart Forfour, Subaru Outback en Volkswagen Passat.

  Botsresultaten december 2014
 3. Een nieuwe auto kopen: traditioneel of via internet

  Wil je de maximale korting bij het kopen van een nieuwe auto? Eén dealer bezoeken volstaat dan vaak niet. En tegenwoordig valt er ook online voordeel te halen. Lees hoe we tot wel 14% of €2600 korting op een auto onderhandelden. Let ook op de soms hoge rijklaarmaakkosten.

  Onderhandelen bij een nieuwe auto
 4. APK-perikelen en tips

  APK perikelen en tips homepage auto

  Consumenten melden te hoge APK-rekeningen en een rondgang van de Consumentenbond langs vijf garages toont weinig eensgezindheid over wat wel en niet door de keuring komt. Ook het RDW-jaarverslag geeft aan dat er veel fouten wordt gemaakt bij de APK. Het lijkt wel prijsschieten. Lees onze tips om te hoge kosten en problemen bij de APK te voorkomen.

  Bekijk problemen met en tips voor de APK
 5. Autokosten

  Het grootste deel van de autokosten - of het nu om een nieuwe of een tweedehands gaat - bestaat uit brandstof en afschrijving. Andere posten als verzekering, motorrijtuigenbelasting en onderhoud maken een kleiner deel uit van het bedrag dat je maandelijks aan de auto kwijt bent.
  De afschrijvingskosten - je moet reserveren voor een vervangende auto als je huidige versleten is - zijn voor de nu zo populaire kleine stadsauto's het laagst. Hoe groter de auto is, hoe sneller de afschrijving met procenten tegelijk omhoog schiet.

  Bekijk de kosten van jouw auto
 6. Betrouwbaarheid

  Betrouwbaarheid auto homepage

  Elk jaar doet de Consumentenbond onderzoek naar de betrouwbaarheid van auto's. Hierbij inventariseren we de mankementen die consumenten in het voorgaande jaar zijn tegengekomen met hun auto. Bekijk welke auto  je moet aanschaffen of juist vermijden als het om betrouwbaarheid gaat.

  Bekijk welke auto's (on)betrouwbaar zijn
 7. Ruim 400 auto's getest

  • Bekijk welke auto's het meeste waar voor je geld bieden.
  • En zie direct welke auto's het veiligst zijn.
  • Maak 60 dagen gratis kennis en bekijk de autotest!
  Heb je al een account? Log in

Achtergrondinformatie over auto's

Meest recente vragen over auto's

Meer vragen en antwoorden