Auto's

  placeholder placeholder

Wat moet je weten bij de aanschaf van een auto?

De aankoop van een auto is een flinke uitgave. In dit dossier vind je informatie om je voor, tijdens en na de koop te assisteren. Resultaten van honderden autotests vind je in de Autovergelijker. Achtergrondinformatie vind je bij deze thema's:

Meer video's
 1. Botsproeven november 2014

  crashtest tesla model s

  In november zijn de BMW 2-serie Active Tourer, Nissan Pulsar, Renault Mégane (hertest), Skoda Fabia, Suzuki Celerio en Tesla Model S getest op (bots)veiligheid. Eén valt er door de mand, met 3 van de maximale 5 sterren. Bekijk welke.

  Botsresultaten november 2014
 2. Een nieuwe auto kopen: traditioneel of via internet

  Wil je de maximale korting bij het kopen van een nieuwe auto? Eén dealer bezoeken volstaat dan vaak niet. En tegenwoordig valt er ook online voordeel te halen. Lees hoe we tot wel 14% of €2600 korting op een auto onderhandelden. Let ook op de soms hoge rijklaarmaakkosten.

  Onderhandelen bij een nieuwe auto
 3. APK-perikelen en tips

  APK perikelen en tips homepage auto

  Consumenten melden te hoge APK-rekeningen en een rondgang van de Consumentenbond langs vijf garages toont weinig eensgezindheid over wat wel en niet door de keuring komt. Ook het RDW-jaarverslag geeft aan dat er veel fouten wordt gemaakt bij de APK. Het lijkt wel prijsschieten. Lees onze tips om te hoge kosten en problemen bij de APK te voorkomen.

  Bekijk problemen met en tips voor de APK
 4. Autokosten

  Het grootste deel van de autokosten - of het nu om een nieuwe of een tweedehands gaat - bestaat uit brandstof en afschrijving. Andere posten als verzekering, motorrijtuigenbelasting en onderhoud maken een kleiner deel uit van het bedrag dat je maandelijks aan de auto kwijt bent.
  De afschrijvingskosten - je moet reserveren voor een vervangende auto als je huidige versleten is - zijn voor de nu zo populaire kleine stadsauto's het laagst. Hoe groter de auto is, hoe sneller de afschrijving met procenten tegelijk omhoog schiet.

  Bekijk de kosten van jouw auto
 5. Betrouwbaarheid

  Betrouwbaarheid auto homepage

  Elk jaar doet de Consumentenbond onderzoek naar de betrouwbaarheid van auto's. Hierbij inventariseren we de mankementen die consumenten in het voorgaande jaar zijn tegengekomen met hun auto. Bekijk welke auto  je moet aanschaffen of juist vermijden als het om betrouwbaarheid gaat.

  Bekijk welke auto's (on)betrouwbaar zijn
 6. Autofilmpjes

  Regelmatig doet de Consumentenbond een eerste indruk op van nieuwe auto's. Recente zijn van de Citroën C4 Cactus, Renault Twingo en een Hyundai op waterstof (!). In aantocht zijn onder meer de Skoda Fabia en de Volkswagen Passat.

  Bekijk de video's
 7. Deelauto's

  deelauto

  Een auto is een duur bezit. En al helemaal als je weinig kilometers maakt. Een deelauto kan oplossing bieden.

  Deelauto's
 8. Ruim 400 auto's getest

  • Bekijk welke auto's het meeste waar voor je geld bieden.
  • En zie direct welke auto's het veiligst zijn.
  • Maak 60 dagen gratis kennis en bekijk de autotest!
  Heb je al een account? Log in

Achtergrondinformatie over auto's

Meest recente vragen over auto's

Meer vragen en antwoorden