Auto's

Autovergelijker

 • Vergelijk je auto met honderden andere
 • Kijk naar kosten en mankementen aan auto's
 • Veiligheidskenmerken via botsfilmpjes
 • Kijk naar verbruik en uitstoot
 • ddfdfdf

Deze vergelijker is alleen beschikbaar voor leden

Wat moet je weten bij de aanschaf van een auto?

Een auto is een duur bezit; na het huis is dit doorgaans de kostbaarste uitgave die je ooit doet. Daarom is het des te belangrijker een nieuwe of tweedehands auto te kiezen die helemaal aan jouw wensen en eisen voldoet. En hoe zit het met de veiligheid, de betrouwbaarheid en de kilometerkosten? Dat alles komt in dit dossier in tekst én bewegend beeld uitvoerig aan de orde.

Meer video's
 1. Autobotsproeven februari 2014

  crashtest 2014 nissan qashqai

  2014 wordt het jaar van de actieve veiligheid. Botsproeforganisatie Euro NCAP neemt in haar veiligheidstests voortaan drie nieuwe actieve systemen mee die waarschuwen vóór en/of zelf ingrijpen bij dreigend gevaar. De Nissan Qashqai is de eerste auto die wordt getest met het aangescherpte protocol. Weet hij toch de maximale 5 sterren te scoren?

  Botsresultaten februari 2014
 2. APK-perikelen en tips

  Consumenten melden te hoge APK-rekeningen en een rondgang van de Consumentenbond langs vijf garages toont weinig eensgezindheid over wat wel en niet door de keuring komt. Ook het RDW-jaarverslag geeft aan dat er veel fouten wordt gemaakt bij de APK. Het lijkt wel prijsschieten. Lees onze tips om te hoge kosten en problemen bij de APK te voorkomen.

  Bekijk problemen met en tips voor de APK
 3. Autokosten

  Het grootste deel van de autokosten - of het nu om een nieuwe of een tweedehands gaat - bestaat uit brandstof en afschrijving. Andere posten als verzekering, motorrijtuigenbelasting en onderhoud maken een kleiner deel uit van het bedrag dat je maandelijks aan de auto kwijt bent.

  De afschrijvingskosten - je moet reserveren voor een vervangende auto als je huidige versleten is - zijn voor de nu zo populaire kleine stadsauto's het laagst. Hoe groter de auto is, hoe sneller de afschrijving met procenten tegelijk omhoog schiet.

  Bekijk de kosten van jouw auto
 4. Automankementen

  Elk jaar doet de Consumentenbond onderzoek naar de betrouwbaarheid van auto's. Hierbij inventariseren we de mankementen die consumenten in het voorgaande jaar zijn tegengekomen met hun auto. Bekijk welke auto  je moet aanschaffen of juist vermijden als het om betrouwbaarheid gaat.

  Bekijk de kenmerkende mankementen
 5. Autofilmpjes

  Regelmatig doet de Consumentenbond een eerste indruk op van nieuwe auto's. Recente zijn van de Mazda 3, BMW i3 en Nissan Qashqai. In aantocht zijn onder meer de Tesla Model S, Peugeot 108 en Peugeot 308 SW.

  Bekijk de video's
 6. Deelauto's

  Een auto is een duur bezit. En al helemaal als je weinig kilometers maakt. Een deelauto kan oplossing bieden.

  Deelauto's
 7. Ruim 400 auto's getest

  • Bekijk welke auto's het meeste waar voor je geld bieden.
  • En zie direct welke auto's het veiligst zijn.
  • Maak 60 dagen gratis kennis en bekijk de autotest!
  Heb je al een account? Log in

Achtergrondinformatie over auto's

Meest recente vragen over auto's

Meer vragen en antwoorden