icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Ga naar hoofdinhoud

Geen Gedoe Garantie

Onze campagne zit erop. Door de steun van vele consumenten sloten ruim 300 bedrijven zich aan en beloofden ze garantie zonder gedoe. Daarmee is de campagne een succes!

 • Garantiechecker

  Je hebt vaker recht op garantie dan je denkt. Check met onze garantiechecker wat je garantierecht is.

  Garantiechecker

 • Meld je klacht

  Heb je een klacht? Meld deze direct op Klachtenkompas. Zo heb je een grotere kans op een oplossing.

  Klachtenkompas

 • Haal je recht

  Meer informatie over je rechten als consument en welke acties je kunt ondernemen?

  Haal je recht

Welke bedrijven beloven geen gedoe?

Laptop stuk en van het kastje naar de muur gestuurd? Samen met Thuiswinkel.org lanceerden we de campagne Geen Gedoe Garantie. Ook webwinkelorganisaties Stichting Webshop Keurmerk en Qshops keurmerk ondersteunden het initiatief. We vroegen jullie om op sociale media bedrijven te noemen, waarvan je Geen Gedoe Garantie verwacht. Ruim 300 bedrijven sloten zich aan, zoals Conrad, Otto en BCC. Met zoveel bedrijven die een garantieafhandeling zonder gedoe beloven is de campagne, die 8 maart stopte, een succes. Wil je weten of het bedrijf waar jij een aankoop wil doen garantie zonder gedoe belooft? 

Bekijk alle deelnemers

Garantie wasmachine

6 beloftes Geen Gedoe Garantie

 1. Wij houden ons aan de garantiewetgeving.
 2. Wij informeren consumenten glashelder en duidelijk over hun rechten.
 3. Wij handelen klachten en problemen zo snel mogelijk en naar behoren af, met zo min mogelijk gedoe voor de consument.
 4. Wij zijn als verkoper het eerste aanspreekpunt bij problemen met het product. Als wij zelf garantie aanbieden, maken wij begrijpelijk duidelijk op welke punten deze verder gaat dan de wet.
 5. Als de consument (ook) fabrieksgarantie heeft, leggen we uit dat de consument mag kiezen om daarvan gebruik te maken of de klacht door ons te laten afhandelen. Als wij voorstellen om de fabrikant in te schakelen, kiest de consument of hij daarmee akkoord gaat.
 6. Ook nadat de garantieperiode verlopen is, nemen wij onze wettelijke verantwoordelijkheid als de consument bij ons aanklopt met een ondeugdelijk product.
Geen gedoe garantie thumbnail actie gesloten

Tot nu toe

 • Actie gesloten |

  Geen Gedoe Garantie is een groot succes

  De Geen Gedoe Garantie-campagne zit erop. Ruim 300 bedrijven sloten zich aan. Check hier van welke bedrijven je garantie zonder gedoe mag verwachten.

  Lees meer

 • Actie Hoogtepunt |

  Nog meer goed nieuws

  Stichting Webshop Keurmerk en Qshops steunen vanaf nu ook de Geen Gedoe Garantie. We gaan ervan uit dat veel van hun (in totaal ongeveer 8.000 leden) Geen Gedoe Garantie gaan beloven!

 • Nieuws |

  Goed Nieuws

  Het aantal bedrijven dat zich bij onze Geen Gedoe Garantie aansluit groeit. Op dit moment hebben zich al 13 bedrijven zich aangemeld, waaronder Otto, BCC en Conrad.