icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Google weert advertenties van loodgieters

Nieuws
|
Google gaat advertenties van loodgietersbedrijven weren op zijn platform. Dat heeft het bedrijf laten weten aan de Consumentenbond. De Consumentenbond had aangedrongen op stappen na aanhoudende klachten over malafide loodgieters.
gerard spierenburg

Gerard Spierenburg   WoordvoerderGepubliceerd op:7 februari 2024

loodgieter-2-1200x800px

De Consumentenbond waarschuwt al jaren voor malafide loodgieters. Die maken veel slachtoffers, onder andere via advertenties op Google. Gedupeerde consumenten melden dat ze honderden en soms zelfs duizenden euro’s moeten betalen voor eenvoudige klusjes. Bijvoorbeeld door een prijs per meter te rekenen bij het gebruik van een ontstoppingsveer. En ook mystery-onderzoekers van de Consumentenbond liepen tegen louche praktijken aan. 

Slotenmakers

In 2021 verwijderde Google al advertenties van slotenmakers. Dat zorgde voor een flinke afname in het aantal klachten. Daarom drong de Consumentenbond er bij de techreus op aan om hetzelfde te doen bij loodgietersbedrijven. 

Verbod

Google laat aan de Consumentenbond weten dat het bedrijf een zorgvuldige afweging heeft gemaakt. Na meerdere gesprekken met de toezichthouder heeft Google besloten om op korte termijn advertenties voor loodgietersdiensten in Nederland te verbieden.