icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Stop de rijbewijs-chaos

De lange wachttijden bij het CBR zijn zo goed als voorbij. Stop de Rijbewijs-chaos is in december 2020 afgerond. Honderden gedupeerden hadden zich bij ons gemeld vanwege de chaos bij het rijbewijsbureau.

  • Probleem

    Door chaos bij het CBR waren de rijbewijzen van duizenden automobilisten verlopen geraakt. Zij mochten de weg niet meer op en hebben daardoor extra kosten gemaakt. 

  • Doel

    Wij willen dat het CBR de kosten vergoedt die mensen hebben gemaakt, bijvoorbeeld voor alternatief vervoer.

  • Jij

    Vraag het CBR om de extra kosten terug te betalen. 

Tijdlijn

8 december 2020

Afsluitend gesprek

De lange wachttijden bij het CBR zijn zo goed als voorbij. Deelnemers konden begin december in gesprek met de algemeen directeur Alexander Pechtold. Dit gesprek is een afronding de CBR-claim.

2 juni 2020

Rijden in buitenland mag met verlopen rijbewijs

Dankzij een Europese verlenging van verlopen rijbewijzen is autorijden in het buitenland tijdelijk weer mogelijk.

21 april 2020

Succes. CBR checkt door ons aangedragen dossiers

Op ons aandringen heeft het CBR aangeboden om tientallen dossiers van gedupeerde automobilisten opnieuw te bekijken. Het gaat om de dossiers van consumenten die zich eerder hadden aangemeld bij onze CBR-claim

20 januari 2020

Tijdelijke verlenging rijbewijzen geeft wat lucht

Met ingang van 1 december zijn de verlopen rijbewijzen van 75-plussers automatisch met maximaal 1 jaar verlengd. Automobilisten van wie het rijbewijs door toedoen van het CBR is verlopen, mogen weer de weg op. Ze mogen dat echter helaas niet in het buitenland.

Binnen het jaar van de tijdelijke verlenging neemt het CBR een besluit over ‘echte’ verlenging van het rijbewijs.

Niet iedereen valt onder de tijdelijke regeling.

16 januari 2020

Consumentenbond helpt bij compenseren extra kosten

Door de lange wachttijden bij het CBR hebben duizenden automobilisten de afgelopen maanden extra kosten gemaakt. Hun rijbewijzen verliepen, waardoor ze de weg niet meer op mochten. Ze moesten daardoor bijvoorbeeld hun toevlucht nemen tot openbaar vervoer en taxi of een geplande autovakantie niet door laten gaan.

Het CBR vergoedt tot nu toe steeds alleen het minimale aan gemaakte kosten. De Consumentenbond vindt een ruimhartige vergoeding op zijn plaats en gaat gedupeerde automobilisten daarom helpen bij hun compensatieaanvraag.

Vind jij dat het CBR onvoldoende doet om jouw extra kosten te vergoeden, dan kun je je bij ons aanmelden.

Goeie actie? Word lid

Eerlijk is eerlijk, de Consumentenbond is nergens zonder zijn leden. Hoe meer steun hoe meer wij kunnen strijden voor een eerlijke en veilige markt. Steun ons ook. Je bent al lid voor €3,25 per maand.

header-geld-en-recht-1200x800px