icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

De beste aandelen-beleggingsfondsen

Beleggen in fondsen heeft veel voordelen. De fondsbeheerder kiest de beleggingen. Maar welk beleggingsfonds presteert het best?
Barbara van der Est

Barbara van der Est , Expert Geld & Verzekering Bijgewerkt op: 4 maart 2022

Wall Street stier

Welke aandelenfondsen hebben we bekeken?

We selecteerden de fondsen die de afgelopen 5 jaar goed presteerden. De fondsen kun je in Nederland kopen en zijn aan de beurs genoteerd, in euro's. We maakten een top 3 in 5 categorieën.

Het gaat om aandelenfondsen die beleggen in:

  • Noord-Amerika
  • Azië (exclusief Japan)
  • Europa
  • Nederland
  • Wereldwijd

Conclusie

Aandelenfondsen die in het buitenland beleggen presteerden het beste in de afgelopen 5 jaar. Verdiep wel zelf eerst in de strategie van een fonds voordat je een fonds koopt. Kijk bijvoorbeeld op de website van Morningstar waar het fonds in belegt.

Benieuwd naar dit artikel?

Word lid van Geld & Recht. Voor €7,50 per maand krijg je toegang tot financiële artikelen én juridisch advies. Probeer 7 dagen gratis.

Probeer 7 dagen gratis

Heb je al het juiste lidmaatschap? Log dan in

Arrow_Blue

Schrijf je in voor onze e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Ben je ingelogd op onze website en heb je de personalisatie cookies geaccepteerd? Dan combineren we je klikgedrag met je persoonlijke gegevens. Zo ontvang je e-mails die zijn afgestemd op jouw interesses. Afmelden kan altijd. Lees ook onze privacyverklaring.