icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
BB_transparant

BeleggersBattle

Twee van onze redacteuren gaan de strijd aan met beleggen. Marco belegt in indexfondsen en Erik belegt in themafondsen. Hoe werkt het en wie behaalt een beter resultaat?

Lees verder

Informatiebronnen zelf beleggen

Waar haal je waardevolle beleggingsinformatie vandaan als je zelf belegt? En welke experts geven goede tips? Wij bekeken de (betaalde) informatie van 19 magazines, brokers, platforms en andere partijen.
Erik Snitselaar-280x280px

Erik Snitselaar   Expert beleggenGepubliceerd op:11 juni 2021

Wall street beleggen

Vergunningvrij adviezen

Algemene beursaanbevelingen mag je vergunningvrij geven. Je ziet dan soms zelfs bekende YouTubers beleggingsadviezen geven. Maar iemand die professioneel onderzoek heeft gedaan, vertrouw je liever dan een amateur.

Ook wil je graag onafhankelijke informatie. Bepaalde zakelijke belangen moeten bij een advies niet meespelen.

Algemene adviezen

Vanwege de vergunningplicht vind je op internet bijna altijd algemene adviezen en tips. Deze zijn meer bedoeld ter inspiratie. Maar als je de juiste bronnen raadpleegt, doe je zo veel kennis op en ontdek je beleggingskansen.

Waardevolle informatie

Iedereen mag zonder vergunning algemene beursaanbevelingen doen. Op internet vind je dan ook behoorlijk veel informatie over beleggen. Waar vind je waardevolle informatie die  goud waard kunnen zijn?

Wij hebben bekeken bij welke platforms, brokers en experts je moet zijn en welke kosten zij rekenen. Het viel ons op dat niet alle beleggingsinformatie onafhankelijk en actueel is.

Benieuwd naar dit artikel?

Word lid van Geld & Recht. Voor €7,75 per maand krijg je toegang tot financiële artikelen én juridisch advies.

Probeer 7 dagen gratis

Heb je al het juiste lidmaatschap? Log dan in

Arrow_Blue

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.